print
VIDEO/Dorin Chirtoacă a prezentat documente ce atestă creditele luate de la BEM de familia Grecianîi, în valoare de aproape 5 milioane de Euro
15.07.2019
1949 Accesări

Astăzi, 15 iulie, în cadrul unei conferințe de presă, președintele PL Dorin Chirtoacă a prezentat documente ce atestă creditele luate de la BEM de familia Grecianîi, în valoare de aproape 5 milioane de Euro, din banii cetățenilor, credite care figureaza în raportul Kroll, neîntoarse la BEM si care fac parte, toate, din marele Furt al Miliardului.

Printr-o schemă bine pusă la punct, fiind folosit lanțul de firme: "Cojușna - Vin", Alsvit - Print", "Alsvit - Vin", "Handows Trading Limited" - "Topalesca Holdings Limited", familia Grecianîi a prejudiciat BEM prin creditele neperformante, iar ulterior și-a ascuns averile pe firme din Cipru.

Anume toate aceste probe, inclusiv, au servit drept instrument de șantaj ale lui Plahotniuc asupra lui Dodon și Greceanîi. Precizăm că, aceste informații și documente au fost publicate prima dată de Iurie Chirinciuc și Dorin Chirtoacă, încă în 2015.

Având în vedere implicarea Zinaidei Grecianîi în devalizarea BEM, solicităm demisia imediată a acesteia din funcția de speaker al Parlamentului. Orice tentativă de a fi protejată de Dodon, sau și mai grav, de blocul ACUM va fi catalogată drept complicitate la furt și o investigare selectivă față de cei implicați în acest furt.

Setul de acte va fi transmis Procuraturii pentru a se sesiza și a întreprinde măsurile necesare pentru a fi trași la răspundere toți cei vizați.

Link-ul setului de acte îl puteți vizualiza aici: https://www.scribd.com/do…/417497124/Greceanii-Fraudarea-BEMCopyright © 2020 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.