print
PL condamnă votul lui A. Năstase în favoarea Federației Ruse de la APCE
25.06.2019
1277 Accesări

PL condamnă votul acordat în favoarea Federației Ruse de către președintele delegației Parlamentului RM la APCE, Andrei Năstase, împreună cu Vlad Bătrîncea, cel care a rupt harta României Mari în Parlament.

Năstase si Batrîncea au votat pentru Rusia, în timp ce delegațiile Ucrainei și Georgiei, unde astăzi se luptă la propriu pentru independența celor două state, au părăsit sala în semn de protest. Mai mult decât atât, decizia Ucrainei de a-şi suspenda participarea la lucrările APCE și cea de rechemare a ambasadorului Ucrainei la Consiliul Europei denotă atitudinea tranșantă a Ucrainei.

Având în vedere aceste considerente, PL cere demisia lui Nastase din funcția de președinte al delegației RM la APCE, precum și din funcția de membru al Guvernului, deoarece aceste funcții presupun un angajament și decizii care să consolideze poziția regională și internațională a RM, și nu unele prin care să-i fie făcut un deserviciu. La fel, cerem excluderea ambilor din delegația RM la APCE și înlocuirea cu alți deputați.

Ceea au făcut Nastase cu Batrîncea, este lipsit de orice raționament logic, a provocat un grav prejudiciu de imagine RM atât pe plan regional, internațional, dar  și național, și se încadrează la trădarea intereselor RM, în condițiile în care Rusia are armata de ocupație pe teritoriul RM, întreține și susține regimul separatist de la Tiraspol, subminează RM, inclusiv prin finanțarea ilegală a lui Dodon și a PSRM etc

 

Copyright © 2020 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.