print
PL a comemorat ziua de 7 aprilie
07.04.2019
1394 Accesări

La 10 ani de la revolta anticomunistă de la aprilie 2009, conducerea și membrii PL au desfășurat o acțiune simbolică de comemorare a victimelor care au avut de suferit în urma violențelor din acea zi, au depus flori și au aprins lumânări în memoria tinerilor torturați și decedați din cauza maltratărilor din 7 aprilie 2009.

Ulterior, membrii PL au depus flori și au ținut un minut de reculegere la mormântul lui Valeriu Boboc, unul dintre tinerii care a murit după ce a fost bătut crunt de polițiști în acea teribilă noapte.

”Doresc să audă cei care au comis aceste crime și care se bucură astăzi de putere nelimitată și cred ca sunt veșnici. Așa cum au fost scoase la lumină și condamnate crimele nazismului și ale comunismului, la fel vor fi identificați și condamnați pentru crimă făptuitorii din 7 aprilie. Ceea ce avem astăzi, nu este nimic altceva decât continuarea regimului Voronin, care s-a transformat în regimul Plahotniuc. Ambele regimuri poartă răspundere pentru 7 aprilie 2009. Nimeni nu a fost tras la răspundere, cei care erau atunci în funcții au fost promovați, astăzi ei sunt miniștri, judecători la CC, șefi la întreprinderi de stat, comisari etc. Atâta timp cât acest regim va fi la putere, nimeni nu va fi pedepsit.”, a declarat președintele PL, Dorin Chirtoacă.

Amintim că, la data de 5 aprilie 2012, Parlamentul a adoptat o hotărâre prin care a instituit ziua de 7 aprilie drept Ziua Libertăţii. Iniţiativa a fost înaintată de PL, oficializarea zilei de 7 aprilie drept Ziua Libertății s-a făcut în semn de recunoştinţă faţă de miile de tineri care au ieșit în PMAN pentru a da jos dictatura, precum şi întru comemorarea persoanelor care au avut de suferit din cauza convingerilor politice anticomuniste.


Copyright © 2019 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.