print
Președintele PL, Dorin Chirtoacă a avut o întrevedere cu E.S. Ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în RM, Daniel Ioniță
10.01.2019
1077 Accesări

Președintele PL, Dorin Chirtoacă a avut prima sa întalnire din anul 2019, în exercitarea mandatului de lider PL, cu E.S. Ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Republica Moldova, domnul Daniel Ioniță.

Dorin Chirtoaca l-a felicitat pe domnul Daniel Ionita cu ocazia preluării la 1 ianuarie 2019, de către România a primei Președinții a Uniunii Europene și și-a exprimat convingerea că aceasta va fi una de succes.

La rândul său, E.S, Daniel Ioniță a menționat că va pleda în continuare pentru intensificarea relațiilor bilaterale, care se bucură de un caracter special prin prisma valorilor comune ale ambelor state, dar și susținerea RM în parcursul său de integrare în UE. Conform datelor statistice, România este cel mai important partener comercial al RM, cu un rulaj de peste 2 miliarde de dolari, ceea ce semnifică o cota de top absolut a relațiilor economice dintre România și RM.

Excelența Sa, Daniel Ionita a reiterat faptul ca în relatia sa cu RM, România va continua proiectele de interconectare energetică, cele sociale și de reabilitare a infrastructurii, în domeniile educatiei, culturii etc.

La rândul său, Dorin Chirtoacă a accentuat că românii au dreptul sa se unească într-un singur stat, la fel cum au facut-o germanii în 1989, și că în secolul XXI avem toate șansele să realizăm acest ideal al neamului nostru - Unirea, mai ales că tânăra generație din tot mai mult conștientizează cât de necesar este acest deziderat, pentru ca toți cetățenii actuali ai RM să aibă un trai decent și un viitor mai bun.

Copyright © 2020 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.