print
Fracțiunea PL a propus crearea unei comisii de anchetă cu privire la privatizarea Air Moldova
11.10.2018
1530 Accesări

Mihai Ghimpu: ”Astăzi, am propus în parlament crearea unei comisii de anchetă cu privire la privatizarea Air Moldova, din mai multe motive, care trezesc mari semne de ăntrebare privind legalitatea procedurii de privatizare și necesitatea acesteia.

Venitul adus în bugetul statului de 50 de milioane de lei în urma privatizării companiei este unul este unul infim. Spre exemplu, cu acești bani nici măcar nu poate fi platită reparația unui motor de avion.

Datoria de 1 miliard 200 de milioane de lei a fost acumulată intenționat, pentru a fi coborât prețul de vânzare a uneia dintre cele mai importante companii pentru stat și pentru buget – Air Moldova.

După calculele făcute de experții economici, prețul de vânzare ar fi trebuit să fie de 800 de milioane – 1 miliard de lei, prin urmare, putem vorbi de încă un furt de 1 miliard de lei în urma acestei privatizări.

Până 2015, Air Moldova a avut pierderi de 227 de milioane, atunci Ministerul Transporturilor fiind condus de PD. La 30 iulie 2015, conducerea ministerului îi revine liberalului Iurie Chirinciuc și înregistrează un profit de 8,5 milioane de lei.

Din 2017, de atunci când acest minister, deja comansat trece din nou la PD, Air Moldova din nou înregistrează pierderi, de această dată de 190 de milioane de lei. În primul trimestru al anului 2018, datoriile ating o sumă record – 1 miliard și 200 de milioane de lei. 
Oare aceste decalajul acestor sume nu demonstrează scopul ascuns pentru ”a prihvatiza” Air Moldova?”


Copyright © 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.