print
Adevăratele mize ale Binomului: libertate lui Ilan Șor și împărțirea miliardului furat
03.05.2018
2078 Accesări

Impertinența Binomului Plahotniuc-Dodon este fără margini. Miercurea trecută, pe 25 aprilie a.c. Sergiu Cioclea, omul pus de Binom în funcția de guvernator al BNM, a fost la Parlament, la Comisia economie, buget, finanțe, pentru așa-zise „audieri” privind găsirea miliardului furat.

Guvernatorul BNM Sergiu Cioclea a declarat că este greu de găsit banii lichizi, adică miliardul furat din BNM şi transferat în bănci străine pentru că este de ajuns un „click” ca banii să fugăDar dacă miliardul furat fuge de la o bancă la alta cu un simplu „click” atunci de ce l-aţi lăsat în libertate pe Ilan Şor, ca să poată da „clickuri” şi să mute banii dintr-un cont în altul?

Binomul Plahotniuc-Dodon știe că dacă pierde puterea, va trebui să dea socoteală pentru toate fărădelegile comise împotriva poporului. Pentru aceasta vor să câștige Primăria Chișinău, pentru a putea câștiga apoi în noiembrie şi alegerile parlamentare.

Dodon este marioneta lui Plahotniuc. La rândul său, Ilan Şor îi condiționează şi pe Dodon şi pe Plahotniuc, pentru că în conturile lui a ajuns miliardul şi numai el poate da „click” pentru a face periodic transferul în conturile Binomului. Tocmai pentru aceasta este lăsat în libertate. În al doilea rând Binomul este condiționat prin șantajul lui Şor, care poate dovedi orice acuzații. El dă „click” la conturi şi pentru aceasta are extrase de cont, urmele transferurilor electronice de bani şi așa mai departe.

Planul meu este să trec la Primărie acțiunile Aeroportului International Chișinău deținute în prezent de Guvern, aşa cum este în toată Europa. După ce Primăria Chișinău devine proprietarul aeroportului voi anula contractul de concesiune încheiat de Guvernul Iurie Leancă cu firma lui Ilan Şor. Când voi câștiga alegerile pentru funcția de primar şi voi asigura astfel victoria forțelor pro-europene şi pro-democratice următorul pas va fi câștigarea alegerilor parlamentare din noiembrie.

Pentru a mă împiedica să câștig alegerile, Binomul şi-a mobilizat toate forțele. Igor Dodon este doar o slugă, este datornicul lui Vladimir Plahotniuc şi Ilan Şor. Cei doi oligarhi i-au impus lui Dodon să numească o marionetă, un om de paie drept candidat al PSRM la funcția de primar, anume pe Ivan Ceban. Vaniuşa a pierdut orice urmă de demnitate umană de când a devenit unealta Binomului. După ce m-am lansat eu şi mi-am prezentat programul, inclusiv întoarcerea aeroportului, Ceban s-a umplut de ridicol organizând o a doua lansare, pe motiv că de această dată nu se lansează pe sine, ci îşi „lansează” programul. În programul lui Ceban scrie că el dorește ca aeroportul să rămână firmei lui Şor! Al doilea program al lui Ceban a fost scris în subsolul de la Hotelul Nobil anume împotriva întoarcerii aeroportului, pentru combaterea programului meu!

Ilan Şor, care ar trebui să ajungă la pușcărie la Bernardazzi, a devenit actor principal în campania electorală, cu scopul susținerii Binomului Plahotniuc-Dodon. Firmele de pe aeroport finanțează campania electorală a candidatei sale de paie, Reghina Apostolova. Misiunea primită de dumneaei este ca la un moment dat să anunțe că se retrage şi să îndemne rusofonii să voteze pentru candidatul Binomului, Silvia Radu.

Publika TV, măciuca de presă a oligarhului Plahotniuc, a dat știrea tendențioasă că „Valeriu Munteanu vrea să controleze aeroportul Chişinău”, iar deschide.md, aflat pe „Lista ruşinii”  a propagandiștilor lui Plahotniuc, culege declarații împotriva proiectului meu de întoarcere a aeroportului fie de la Agenţia Proprietăţii Publice din subordinea Guvernului lui Plahotniuc fie de la aşa-zişi experţi transformați în propagandiștii Binomului, cum ar fi Roman Chircă.

Eu voi învinge cu ajutorul chișinăuienilor pentru că lupt, nu mă ascund!
Împreună vom zdrobi caracatița Binomului corupt şi vom face istorie!

Valeriu Munteanu, candidat la funcția de primar al Chișinăului

Copyright © 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.