print
Reacția Partidului Liberal, privind demiterea ilegală a șefului Direcției sănătate a mun. Chișinău, Mihai Moldovanu, de către Silvia Radu
31.03.2018
1384 Accesări

Ieri, în data de 29 martie, șeful Direcției sănătate a mun. Chișinău a fost eliberat din funcție din motiv că a avut un control slab asupra activităților instituțiilor ce i se află în administrare și pentru că ar exista numeroase plângeri aduse din partea pacienților.

Partidul Liberal nu recunoaște demiterea lui Mihai Moldovanu și consideră că dumnealui trebuie să dețină în continuare funcția de șef al Direcției sănătate, deoarece, la ora actuală, Primăria Mun. Chișinău nu are un primar interimar legal, așa cum se declară Silvia Radu, prin urmare, M. Moldovanu și ceilalți nu pot fi demiși sau numiți in funcții.

Silvia Radu este o uzurpatoare chiar de la numirea ei în funcție de către viceprimarul Nistor Grozavu și promovată de binomul Plahotniuc - Dodon. Conform Legii cu privire la statutul Mun. Chișinău și a Legii privind administrația publică locală, în lipsa primarului general ales, doar Consiliul Municipal este în drept să numească un primar interimar.

Mai mult decât atât, dispoziția lui Nistor Grozavu din 6 noiembrie 2017 privind numirea Silviei Radu a fost doar pe perioada suspendării primarului general Dorin Chirtoacă, ceea ce rezultă că dispoziția este ilegală.

Dacă ar fi să avem în vedere „argumentele” binomului Plahotniuc - Dodon, precum că Silvia Radu a fost numită legal în funcție, atunci odată cu demisia lui Dorin Chirtoacă , din data de 16 februarie, dânsa nu mai poate deține funcția de primar interimar.

Așadar, Silvia Radu, cu sprijinul binomului Plahotniuc - Dodon a uzurpat și continuă să uzurpeze puterea în mun. Chișinău, astfel, Procuratura Municipală trebuie să ia act de acest abuz, iar Silvia Radu să fie trasă la răspundere, pentru comiterea unei grave infracțiuni, stipulate în Codul Penal.

Aflându-se ilegal în funcția de primar, Silvia Radu nu a făcut nimic altceva pentru Chișinău decât să demită ilegal șefii de Direcții și ai întreprinderilor municipale pentru a angaja persoane loiale Partidului Democrat care, ulterior, o vor susține în campania electorală.

Ce ține de argumentele invocate referitor la demiterea lui Mihai Moldovanu, acestea sunt departe de adevăr, fiind pur politice, fiindcă în calitatea sa de șef al Direcției sănătate în perioada 2014-2017, Mihai Moldovanu și-a îndeplinit atribuțiile de serviciu în mod conștiincios, rezultatul fiind un șir de realizări menite să îmbunătățească condițiile și tratamentul locuitorilor mun. Chișinău, prezentate chiar și la televiziunile binomului Plahotniuc-Dodon, cum ar fi:

Reparația întregului bloc somatic al Spitalul Clinic municipal Nr 1 (2 secții de terapie, 2 secții de chirurgie), unitatea primiri urgență a fost modernizată conform ultimelor rigori, la fel și secția de ginecologie aseptică. Totodată, instituția a fost dotată cu utilaj medical performant.

Renovarea integrală a Spitalului Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii, toate secțiile din spital au fost reparate și dotate cu tehnică medicală și mobilier, amintim că instituția nu a fost reparată timp de 30 de ani.

Spitalul de Copii „Valentin Ignatenco a fost renovat în proporție de 90 la sută, în prezent au loc reparații în ultimele două secții: reanimare și ORL.

În ultimii 3-4 ani, la spitalul Sf. Treime a fost implementat proiectul comun împreună cu Agenția Japoneză de Dezvoltare, în sumă de 5,6 mln euro. Instituția a fost dotată cu echipament de ultima generație. Numai în anul 2017 au fost renovate și date în exploatare 6 secții: Urologie, Cardiologie, Endocrinologie, Chirurgie, Neurorecuperare și Proctologie, secțiile nefiind reparate de la deschiderea acestui spital.

În anul 2016 a fost deschis Centrul Andrologic Municipal, unicul de acest gen în republică.

În anul 2017 a fost redeschis blocul chirurgical al Spitalului Clinic municipal „Sf. Arhanghel Mihail„ după renovarea capitală. Pentru prima dată, întrun spital a fost lansat un sistem de aprovizionare cu apa caldă menajeră cu utilizarea tehnologiilor de energie solară.

Pe parcursul anilor 2016 – 2017, în fiecare sector au fost deschise Centre prietenoase tinerilor și Centre comunitare de sănătate mintală.

Partidul Liberal solicită Procuraturii Generale să se autosesizeze și să verifice încadrarea juridică și componența de infracțiune în activitatea Silviei Radu și a lui Nistor Grozavu, prin constatarea uzurpării puterii și tragerea la răspundere a tuturor celor vinovați.

 

Copyright © 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.