print
Replica Dlui Valeriu Munteanu la știrea cu tentă de dezinformare a posturilor TV afiliate PD
14.03.2018
3512 Accesări

Minciuna Partidului Democrat privind „susținerea unui candidat unic pro-european” pentru primăria Chișinău, are picioare scurte, a ținut doar două zile.

După ce o săptămână întreagă mașinăria de propagandă a PD a ponegrit din răsputeri un alt candidat anti-oligarhic, ieri, după anunțul Partidului Liberal de a mă înainta pentru alegerile de la Chișinău, mașina de proliferat minciuni a binomului a trecut la denigrarea subsemnatului.

Din toată activitatea mea anterioară de primar, deputat și ministru, nu au putut să „dezgroape” nimic „valoros” și scandalos de aceea au trecut la atacuri asupra membrilor familiei.

În știrile lansate ieri de televiziunile, ale cărui proprietar este Vladimir Plahotniuc, liderul PD, sunt două referințe la frații mei, acțiuni menite să mă prezinte într-o lumină proastă.

1. „Unul dintre frații lui Valeriu Munteanu este director adjunct al Serviciului de Informație și Securitate”. 

Fratele mai mare activează de 22 de ani în organele de drept, iar din octombrie 2015 este unul din cei trei șefi-adjuncți ai SIS. Dumnealui este ofițer și mereu a fost departe de politică, iar orice încercare de a-l asocia cu activitatea mea este o găinărie adevărată, or toți știu, inclusiv guvernanții, că mereu am știut să ne facem datoria corect și cu dăruire, fără a interfera cu activitățile noastre. Subit, la o cotitură politică, guvernarea a schimbat legea specială a SIS, reducând două din cele trei funcții de șefi-adjuncți ai SIS. Doar „dezertarea” fostului „director pentru două luni al SIS” și vacanța parlamentară a încurcat guvernării să se despartă de oamenii pe care îi consideră incomozi la conducerea acestei instituții. Acum vor numi, grabnic, un nou șef la SIS, acesta va propune un nou șef adjunct și lucrurile se vor tranșa, prin efectul legii. Domnilor, guvernanți, dacă atât de mult vreți să-l dați afară, grăbiți-vă cu numirea unui nou șef la SIS.

2. „Un alt frate a fost șeful adjunct al Direcției Locativ Comunale din cadrul Primăriei Chișinău. Despre cel din urmă presa a scris anterior că a fost vizat într-un dosar penal privind trucarea unor licitații de milioane de lei.

Fratele mai mic, a fost timp de 3 ani, șef adjunct al Direcției Locativ Comunale a primăriei Chișinău, iar în data de 6 noiembrie 2017, când Partidul Democrat și Partidul Socialiștilor, cu încălcarea legii, au numit-o pe Silvia Radu la primăria Chișinău, acesta, în semn de protest, a scris cerere de demisie, iar până seara cererea a fost acceptată de domnul Grozavu.

Declar, cu toată responsabilitatea, că niciodată fratele nu a fost figurant în niciun dosar penal, nu a avut și nu are nicio calitate procesuală în nicio cauză penală, iar dezinformarea pe care o proliferează televiziunile lui Plahotniuc are un singur scop — să mă denigreze.

Am o regulă veche, stabilită acum mulți ani, să nu mă cert și să nu mă judec niciodată cu presa, dar dacă aceste televiziuni ar respecta niște norme deontologice, ar datora o dezmințire.

Astfel, le cer public acestor televiziuni să dezmintă informația calomnioasă și insidioasă privind urmărirea penală a fratelui meu.

#Binomul Plahotniuc-Dodon poate aresta și distruge aproape pe oricine, dar nu poate înfrunta votul popular, le este frică de alegerile din Chișinău și de aceea toarnă vitriol peste cei care le-ar încurca să preia capitala pe căi amăgitoare.

Nu o să vă reușească, domnilor Plahotniuc și Dodon, chișinăuienii sunt de partea noastră.

 

Copyright © 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.