print
Foto: Liberalii din teritoriu la discuții cu conducerea PL
12.02.2018
870 Accesări

Duminică, 11 februarie 2017, au avut loc ședințele Consiliilor Teritoriale PL (CT) din Telenești, Bălți, Glodeni, Râșcani, Rezina, Șoldănești, Căușeni și Ștefan Vodă.

Președintele PL, Mihai Ghimpu alături de deputatul PL, Valerian Bejan s-au deplasat la Bălți și Telenești unde s-au întâlnit cu președinții organizațiilor locale din cele două organizații teritoriale. Gheorghe Galbura, ex-ministru al Apărării și Ion Cebanu, Președintele TL au participat la ședința CT al PL din raionul Râșcani. Prim-vicepreședintele PL, Corina Fusu alături de deputatul PL Ion Casian au participat la ședințele CT din Căușeni și Ștefan Vodă, Roman Boțan a participat la ședința CT din Șoldănești iar Valeriu Munteanu la ședințele CT ale PL din Călărași și Fălești.

La ședințele Consiliilor Teritoriale ale PL s-au discutat mai multe chestiuni, printre care situația social-politică din republica, organizarea partidului Liberal în anul electoral 2018 și marcarea celor 100 de ani de la înfăptuirea marii Uniri.

Reprezentanții PL de la nivel central au menționat că situația din republică este una foarte complicată, avem o guvernare, antipopulară, care a pierdut sprijinul cetățenilor și a partenerilor externi din cauza adoptării mai multor legi controversate. Iar pe de altă parte avem autoritățile locale, care sunt cu un pas înaintea Guvernului și Parlamentului, care prin curajul lor zilnic adoptă declarații de Unire, conștientizând că salvarea cetățenilor și localităților vine de peste Prut.

”Încurajăm primarii și consilierii liberali de la nivelul satelor, comunelor și orașelor să propună acolo unde este cazul și să susțină prin vot adoptarea Declarații lor de Unire cu România. Suntem gata să ajutăm logistic cu ce este necesar, pentru a ajuta aleșii noștri locali în acest sens”, a spus Mihai Ghimpu.

Chiar dacă Igor Dodon, a amenințat aleșii locali, care au votat Declarații de Unire cu România, că-i vă trage la răspundere, menționăm că la fel cum Dodon are votul cetățenilor, la fel și aleșii locali au votul cetățenilor, iar ”Partidul Liberal va asigura suport juridic gratuit de la început și până la final, fiecărui ales local din cele 7 localități care au votat Declarația de Unire cu România în cazul în care vor fi persecutați de Dodon. Ne obligăm să asigurăm asistență juridică pe orice caz care va fi inițiat la adresa lor, în instanțele și organele interne naționale din Republica Moldova și până la CEDO”, a spus Valeriu Munteanu.

FOTO:

Copyright © 2019 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.