print
După Ialoveni și pe teritoriul raioanelor Orhei și Criuleni anul 2018 ar putea fi declarat Anul Unirii
18.01.2018
3037 Accesări

Consilierii raionali ai fracțiunii PL din Consiliile raionale Orhei și Criuleni au elaborat și înaintat spre aprobare proiecte de decizii, prin care anul 2018 să fie declarat ANUL UNIRII pe teritoriul acestor două raioane.

Consilierii raionali ai Partidului Liberal din raionul Orhei au înaintat o înterpelarare Președintelui raionului Orhei, prin care au cerut declararea anului 2018 - ANUL UNIRII. 
Prin dispoziția Președintelui raionului Orhei, a fost creată o comisie de lucru care va elabora planul de acțiuni pentru celebrarea Centenarului Unirii.


Fotografia postată de Partidul Liberal.


Fotografia postată de Partidul Liberal.


Și în Criuleni, anul 2018 urmează a fi declarat Anul Unirii, a anuțat consilierul raional din partea PL Ionel Pușcaș. Consilierul liberal își motivează inițiativa prin faptul că ” în anul 2018 se împlinesc 100 de ani de la înfăptuirea Marii Unirii de la 1918, având în vedere caracterul frățesc al relațiilor dintre românii de pe cele două Maluri ale Prutului, conferit de comunitatea de limbă română, istorie românească, cultură și tradiții, având în vedere relațiile speciale dintre raionul Criuleni și mai multe județe din România, stabilite prin acorduri de înfrățire, în calitate de consilier raional am înaintat spre examinare și adoptare proiectul de decizie prin care anul 2018 se declară – Anul Unirii, pe teritoriul raionului Criuleni", a scris Ionel Pușcaș.


 


 

 


 

 

Copyright © 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.