print
Valeriu Munteanu despre ”asfaltul-minciună al Silviei Radu”
15.01.2018
2246 Accesări

În ultima săptămână, presa a scris tocmai 137 de ştiri pozitive despre un drum de la Botanica pe care urmează să-l asfalteze, în două zile, întreprinderea de profil a oraşului, la indicaţie sentenţioasă a Silviei Radu, care şi-a făcut câteva poze la faţa locului. 

Au curs gârlă ştiri cu titluri sonore, unele mai serioase decât altele: „Ultimatum de la Silvia Radu”, „Silvia Radu s-a apucat de treabă”, „Un drum va fi asfaltat până sâmbătă” etc.

Ploaia de ştiri avea un scop bine determinat — să monteze în mentalul colectiv o singură idee: „Silvia Radu, reuşeşte într-o săptămână cât alţii în zece; cu suportul partidului de guvernământ rezolvă problemele oraşului cu viteza luminii”.

Dar minciuna iese uşor la iveală.

Acum trei săptămâni, paradând, cetăţeanca Silvia Radu anunţa pe facebook că a reuşit să asfalteze (atenţie la verbul „a asfalta”) strada Hruşcă din preajma mănăstirii Ciuflea, postând în acest sens şi mai multe poze pe reţeaua de socializare, iar presa de partid a prezentant pe larg această „realizare” a uzurpatoarei.

Ieri, un cetăţean ne-a trimis un filmuleţ video, în care ne prezintă care este calitatea noului “asfalt”, de pe strada Hruşcă, obiect de mare laudă pentru cetăţeanca Radu.

Din filmare se vede foarte bine că a fost aplicat (în luna decembrie!) asfalt vechi, scos de la drumuri reparate, iar toată lumea ştie că la temperaturi scăzute acesta nu se tasează, nu are aderenţa necesară şi respectiv, la fel ca în cazul străzii Hruşcă, se pierde după prima iarnă. În cazul străzii Hruşcă, deteriorarea s-a realizat chiar mai repede… Dar toţi chişinăuienii păstrează în memorie realizarea măreaţă a impostoarei cetăţence Radu…

Pentru „reparaţia” străzii Hruşcă, care s-a realizat la indicaţia directă a doamnei Radu (dornică de teme sonore pentru  Facebook) s-au cheltuit câteva sute de mii de lei din bugetul municipal, bani care pot fi consideraţi compromişi, în situaţia în care lutul deja iese la suprafaţă pe acest drum.

Oare doamna Radu va plăti din banii săi şi reperaţia repetată a acestui drum, aplicând deja un asfalt normal? Cine va răspunde de această dată pentru irosirea banilor publici, ce ţap ispăşitor va găsi de această dată doamna introdusă pe geam la primărie?

Adevărul din filmuleţul de la strada Hruşcă m-a motivat să merg ieri la căminele Academiei de Muzică, Teatru şi Arte Plastice din strada  Hristo Botev 4/1, drumul ce urma „să fie asfaltat până sâmbătă”, unde am descoperit un tablou similar, câteva cârpeli cu asfalt vechi, nisipos, care se împrăştie când dai cu piciorul şi care va fi dus de ploaie până la primăvară. Dar câte ştiri pozitive pentru Silvia Radu şi Partidul Democrat a generat acest subiect…

În zilele următoare vom face demersurile necesare către autoritățile competente pentru constatarea lucrărilor realizate cu încălcarea normelor tehnice în acest domeniu. De asemenea, vom sesiza CMC în vederea demarării procedurilor de recuperare a banilor publici irosiți pentru aceste proiecte compromise de Silvia Radu…

P.S. Pentru conformitate, am mers ieri şi la strada Hruşcă. Tabloul este sinistru acolo, mai ales accesul din strada Odessa, unde asfaltul chiar poate fi luat în mână. Standardele moderne de urbanism, sunt noţiuni cosmice pentru cetăţeanca Radu.


Copyright © 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.