print
La Mulți Ani, Români!
01.12.2010
1284 Accesări

Ziua de 1 decembrie este o zi sfântă, o zi de măreţie istorică şi de glorie nepieritoare a neamului românesc. În această zi, în anul 1918, a fost înfăptuit idealul de veacuri al tuturor românilor – de a se reuni în hotarele unui singur stat şi de a trăi în frăţietate, pace şi fericire.
Basarabia a fost prima provincie care a proclamat Unirea: "În numele poporului Basarabiei, Sfatul Ţării declară: Republica Democratică Moldovenească (Basarabia), în hotarele dintre Prut, Nistru, Dunăre, Marea Neagră şi vechile graniţe cu Austria, ruptă acum o sută şi mai bine de ani din trupul vechei Moldove, în puterea dreptului istoric şi a dreptului de neam, pe baza principiului ca noroadele singure să-şi hotărască soarta lor, de azi înainte şi pentru totdeauna se uneşte cu mama sa România” (Declaraţia de Unire a Basarabiei cu România, 27 martie 1918).

Astăzi, idealul de unitate şi de comuniune naţională este viu şi lucrător între cei care vorbesc aceeaşi limbă, au aceeaşi istorie, spiritualitate şi cultură, împărtăşesc aceeaşi credinţă. Spiritul care ne-a călăuzit la 1 decembrie 1918 ne călăuzeşte şi astăzi în mişcarea noastră către realizarea obiectivului de aderare la Uniunea Europeană, acolo unde cetăţenii Republicii Moldova se vor regăsi alături de fraţii săi.

Partidul Liberal felicită pe toţi românii cu prilejul Zilei Naționale a României, urându-vă unitate, pace şi fericire.

Departamentul de Comunicare și Imagine al PL

Copyright © 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.