Partidul Liberal
  Evenimente (video)
Dorin Chirtoaca despre comunisti si 29 iulie 2009

  Abonare electronică

 
 
Prima / Declaraţii politice
   
25.09.2006
DECLARATIE privind instituirea anticonstitutionala, de catre guvernarea comunista, a propriei ideologii la nivel de politica oficiala a R. Moldova
  Versiune tipar
 
 
Share |
 
 

Partidul Liberal constata ca prin introducerea cursului de istorie integrata, sub pretextul consolidarii statalitatii moldovenesti, guvernarea comunista incepe sa instituie ideologia comunista la nivel de ideologie oficiala a statului.
Partidul comunist promoveaza politica URSS, care dupa ocupatia Basarabiei in 1940 a omorit sute de mii de moldoveni numai pentru faptul ca aveau constiinta romaneasca si se impotriveau doctrinei sovietice care prevedea formarea ,,natiunii moldovenesti" pentru a argumenta "eliberarea" si formarea RSSM. Ocupantii intelegeau ca ar fi fost complet lipsiti de credibilitate in cazul in care ar fi argumentat "eliberarea romanilor de sub romani".
Prin inlocuirea cursului de "Istorie a romanilor" cu "Istoria integrata" guvernarea comunista continua politica sovietica, antistiintifica a "moldovenismului", ceea ce contravine articolului 5 din Constitutie, care stipuleaza ca ,,nici o ideologie nu poate fi instituita ca ideologie oficiala a statului".
Guvernul in loc sa majoreze salariile, pensiile, bursele cheltuieste banii publici pentru materializarea falsurilor istorice, impune prin ordine pedagogii si elevii sa accepte, ca pe timpul dictaturii sovietice, interpretarile distorsionate ale documentelor si evenimentelor istorice, provocand prin aceasta o crima impotriva istoriei, impotriva romanilor moldoveni, lipsindu-i de dreptul inalienabil de a-si cunoaste istoria si identitatea nationala.
Partidul Liberal constata faptul ca rezistenta justificata si legala impotriva politicii de "moldovenizare", tendinta populatiei majoritare de a se autoidentifica etnic si lingvistic este catalogata din pacate de catre conducerea R. Moldova drept o tendinta subversiva directionata impotriva statalitatii Republicii Moldova.
Partidul Liberal se solidarizeaza cu profesorii si elevii Liceului "Mihai Viteazul" in respingerea predarii si audierii istoriei falsificate si cheama profesorii si elevii celorlalte licee si scoli sa sustina initiativa colectivului Liceului "Mihai Viteazul" in lupta impotriva politizarii istoriei nationale, falsificarii adevarului istoric si propagarii ideologiei sovietice a moldovenismului.
Partidul Liberal condamna politica anticonstitutionala si antinationala promovata de guvernarea comunista si va ataca in judecata ordinul Ministerului Educatiei si Tineretului al R. Moldova in temeiul caruia cursul de istorie integrata a fost introdus in invatamint abuziv si anticonstitutional.
        
    Chisinau, 25 septembrie 2006

 
 

Share |
Comentarii (0) Adaugă comentarii
Nume:
Comentariu:
 
     
Prima / Declaraţii politice
   
Prima Contact Harta
  Tel. // +(373 22) 22 83 26, 23-26-89, 24-35-69, 22-80-97, 24-13-30, 23-36-22
  Fax // +(373 22) 22-80-97
Sediul: Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
E-mail: liberal@pl.md, / www.pl.md
Acasă | Documente | Conducerea PL | Presa | Organizare | Alegeri | Albume Foto | Programul electoral al PL | Contact | Bloguri
Copyright © 2014 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.  
  Vizitatori : 1837617