• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
    Astăzi a avut loc ședința Consiliului Republican al Partidului.
    29.02.2024 - 25.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Primarul General Dorin Chirtoacă:Guvernul şantajează din nou Chişinăul cu sistarea livrării agentului termic

    Primarul General Dorin Chirtoacă:Guvernul şantajează din nou Chişinăul cu sistarea livrării agentului termic

    21.11.2008  

    După cum s-a procedat la 4 noiembrie a.c., când la ordinul Guvernului R. Moldova a fost sistată livrarea agentului termic în unele sectoare ale municipiului Chişinău, ca la 12 noiembrie a.c., tot la indicaţia Guvernului să fie reluată livrarea căldurii, nu excludem posibilitatea sistării din nou a agentului termic. „Dacă asemenea lucruri vor fi admise, vreau să informez locuitorii municipiului că asta se întâmplă doar pentru că cineva se răfuieşte cu Primăria Chişinău şi cu primarul general Dorin Chirtoacă”, a declarat astăzi primarul de Chişinău, Dorin Chirtoacă.

    Edilul capitalei a subliniat că doar Guvernul a provocat şi poate provoca o nouă criză termoenergetică în municipiul Chişinău, menţionând că toată răspunderea pentru aceasta îi revine Guvernului R. Moldova. Dorin Chirtoacă a afirmat că din momentul preluării mandatului s-au întreprins mai multe măsuri concrete pentru soluţionarea problemelor termoenergetice, inclusiv:

    1) fondul locativ a fost pregătit în proporţie de 100% pentru sezonul rece;

    2) au fost achitate subvenţii în valoare de 430 mln. lei către SA „Termocom”, pentru diferenţa de tariful achitat de populaţie;

    3) a fost modificat tariful la energia termică pentru populaţie, de la 233 până la 540 lei/GCal;

    4) a fost aprobat regulamentul privind acordarea ajutoarelor sociale păturilor socialmente vulnerabile pentru încălzire.

    „Şi dacă Guvernul R. Moldova, dar şi Societăţile „Termocom” şi „Moldova-Gaz” nu vor să ţină cont de paşii făcuţi de Primărie în această perioadă pentru soluţionarea problemelor cu care se confruntă sistemul termoenergetic, înseamnă că nu au altceva de făcut decât să se răfuiască cu primarul de Chişinău”, a mai spus Dorin Chirtoacă. Primarul a declarat că Primăria municipiului Chişinău va susţine şi în continuare tariful actual pentru agentul termic şi va apăra interesul cetăţeanului, fără a admite deturnarea banului public şi a locuitorilor Chişinăului pentru interesul SA „Termocom”.

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com