• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
    Astăzi a avut loc ședința Consiliului Republican al Partidului.
    29.02.2024 - 25.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Declarația MPU privind criza politică din RM

    Declarația MPU privind criza politică din RM

    11.06.2020  


    Majoritatea parlamentară, deja artificială, este la un singur pas de a deveni, oficial, minoritate. În acest context, trebuie menționat faptul, că dacă în cadrul alegerilor din circumscripția nr. 38, Hîncești, din 15 martie, ar fi rămas un singur candidat pro-european - lucru asupra căruia Mișcarea Politică UNIREA (MPU) a insistat constant, până în ultima zi a campaniei, astăzi guvernul Chicu ar fi fost deja minoritar și demis.

    Alegerile prezidențiale precum și alegerile parlamentare anticipate nu pot și nu trebuie să fie organizate de regimul Dodon, întrucât le va desființa
    caracterul liber și democratic.

    În plus, lipsirea lui Dodon și a PSRM de majoritatea parlamentară și de Guvern, îi va demoraliza și descuraja atât pe ei, cât și electoratul lor, oferind posibilitarea relansării și mobilizării electoratului de dreapta, centru-dreapta și centru- stânga.

    Or, în perioada de pre-campanie, cum este cea din prezent, se formează dispoziția alegătorilor, se conturează tendințele electorale care duc la motivarea și mobilizarea electoratului în timpul campaniei și în ziua alegerilor.

    Prin urmare, suntem în plină criză politică și orice zi în plus pentru majoritatea toxică a lui Dodon și a guvernului său, este o zi în minus pentru RM și pentru încurajarea electoratului democratic.

    Reiterăm faptul că guvernul Chicu trebuie demis imediat și înlocuit cu un guvern care să pună în aplicare agenda de revenire la normalitate a RM, inclusiv conform propunerilor MPU, prezentate public pe 27 mai, curent.

    Chișinău, 11 iunie 2020

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com