• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
    Astăzi a avut loc ședința Consiliului Republican al Partidului.
    29.02.2024 - 25.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  MP UNIREA condamnă declarațiile lui Igor Dodon privind pretinsa ”ocupație” românească

    MP UNIREA condamnă declarațiile lui Igor Dodon privind pretinsa ”ocupație” românească

    24.01.2020  

    Igor Dodon, turistul de lux al RM, aflându-se în Israel, ieri, 23 ianuarie a făcut două declarații diametral opuse: prima, în care ”dă asigurări că RM și România sunt în relații excelente”, ceea ce este total rupt de realitate, iar a doua, precum că ”am fost ocupați de armatele germane și române” întrece orice limită a absurdității și nu reflectă realitatea istorică.

    MP UNIREA condamnă declarația iresponsabilă și aberantă în care vorbește despre pretinsa ”ocupație germană și românească”, care nu este nimic altceva decât o teză sovietică și manipulatoare, intens propagată de Kremlin și este una care total distorsionează evenimentele istorice.

    Tot cu referire la aceste declarații, Dodon a mai spus că ”românii sunt frații noștri de peste Prut”, atunci cum poate fi vorba de o ocupație românească? Pe lângă lipsa de logică și coerență, se pare că Dodon suferă grav și de disonanță cognitivă.

    Dodon a dat dovadă de o fățărnicie și o ipocrizie fără margini, din moment ce atât primul-ministru al României, Ludovic Orban, cât și președintele Klaus Iohannis au transmis un semnal clar, prin declarațiile domniilor lor că nu pot considera un partener serios actualul Guvern de la Chișinău și că nu sunt deloc convinși că Guvernul RM își dorește un parcurs european.

    Aceste declarații sunt întărite și de Ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță, care a declarat că finanțările venite de la guvernul României pentru proiectele de cooperare vor fi direcționate la nivel local, direct în beneficiul cetățenilor moldoveni.

    Tovarășul Dodon este nimic altceva decât produsul și reminiscența anume a ocupațiilor rusești din 1812, 1940 și apoi în 1944, căci doar un asemenea specimen poate nega ocupația rusească și cea sovietică care a provocat în rândul moldovenilor-români sute de mii de victime ale foamei organizate, deportărilor, deznaționalizării și a represiunilor în masă.

    Folosindu-ne de prilejul semnificației zilei de 24 ianuarie, Ziua Unirii Principatelor Române – a Moldovei și a Țării Românești, îi reamintin mancurtului Dodon că adevărul istoric nu poate fi contestat, iar această palmă de pământ dintre Prut și Nistru a fost, este și va fi teritoriu românesc.

     
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com