• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
    Astăzi a avut loc ședința Consiliului Republican al Partidului.
    29.02.2024 - 25.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Dodon vrea să preia controlul asupra întregului sistem mafiot, menținut până acum de Plahotniuc

    Dodon vrea să preia controlul asupra întregului sistem mafiot, menținut până acum de Plahotniuc

    06.11.2019  

     

    PL constată că în RM s-a format, de cel puțin 20 de ani, un sistem mafiot care se transmite prin moștenire: Voronin - Plahotniuc - Dodon.

    Bazele acestuia au fost puse de regimul Voronin, care prin intermediul CCCEC și Procuraturii, a mimat reformarea justiției. În sistemul său mafiot au concrescut împreună: criminali de drept comun, funcționari și demnitari de stat, care fiind mână în mână cu hoții, au devenit și ei la fel. Tot la aceste instituții, Voronin acumula materiale compromițătoare, audio și video, cu care să-și șantajeze aliații și oponenții, fiind întocmită o întreagă arhivă a mafiei.

    După anul 2009, Plahotniuc a preluat CNA-ul și Procuratura, iar astfel, și arhiva mafiei, pe care a completat-o timp de 10 ani. Metodele mafiote ale lui Plahotniuc au fost extinse, în mod brutal, în toate domeniile, în toate sferele, inclusiv în sfera privată și în viață privată.

    Astăzi, în 2019, asistăm la efortul disperat al lui Dodon de preluare a controlului asupra CNA (luat deja prin Flocea) și asupra Procuraturii, asupra Justiției în ansamblu, pentru a moșteni sistemul mafiot de la Plahotniuc. Este de menționat, că în acest proces, Dodon este deja asistat de Candu și Filip, de la PD.

    Pe lângă asta, mafia, condusă astăzi de Dodon, sub pretextul ordinii în justiție, arestează pe un cap judecători de la CSJ, pentru a avea control mai departe a întregului sistem și pentru a băga frică din nou în toți judecătorii, mai ales în cei de rând, prin care se fac primii pași în orice răfuială. Mesajul către toți judecătorii este următorul: “dacă nu faceți ceea ce va spunem noi, mâine veți fi voi pe banca acuzaților.”

    Dodon vrea să controleze Procurorul General, pentru a se proteja în primul rând pe sine și întreg clanul său, și pentru a împiedica orice tentativă de a fi scoase la iveală probele din arhiva hoțiilor din ultimii 20 de ani.

    Este evident, că în asemenea condiții, Dodon va găsi susținere la aliații săi eterni din PD, care se trag cu toții din PCRM și de la Voronin, și cu care au colaborat ani de zile, făcând diverse scheme pentru Plahotniuc.

    În asemnea condiții, alianța PSRM-ACUM nu mai poate continua, pentru că orice zi de aflare la putere împreună cu socialiștii înseamnă întărirea regimului lui Dodon și perpetuarea justiției selective, a subjugării politice a acesteia și menținerea statului captiv.

    Chiar dacă Dodon, împreună cu PD va da jos Guvernul, până la urmă, Dodon este cel care va cădea, așa cum a căzut și Plahotniuc, cum a căzut și Voronin.

     
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com