• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  CECEM Chișinău nr. 1 tergiversează examinarea contestației depuse de PL împotriva candidatului PSRM Ion Ceban

    CECEM Chișinău nr. 1 tergiversează examinarea contestației depuse de PL împotriva candidatului PSRM Ion Ceban

    18.10.2019  

    La data de 17 octombrie, PL a depus o contestație la CECEM Chișinău nr.1, în care s-a menționat că în data de 13 octombrie 2019, la Cruzești, Ion Ceban, candidatul PSRM la funcția de primar general al mun. Chișinău, deschis, în fața tuturor, a dat 1000 de Euro, în biserică, fapt confirmat de preotul comunei Cruzești Vitalie Bruma, care a primit acești bani, spunând că suma a fost dată din partea familiei Ceban. Dovadă fiind și confirmarea făcută de Vitalie Bruma pe rețeaua de socializare Facebook.

    Acest fapt contravine grav legislației electorale și prezintă o cumpărare de voturi nepermisă de legislația electorală, art 41 din Codul Electoral al RM arată clar (5) Concurenţilor electorali li se interzice să ofere alegătorilor bani, să le distribuie fără plată bunuri materiale, inclusiv din ajutoare umanitare sau din alte acţiuni de binefacere.

    Cu toate că am cerut excluderea lui Ion Ceban din cursa electorală și remiterea contestației organelor de drept, au trecut deja două zile, iar contestația PL nu a fost încă examinată.

    Acest fapt încalcă principiile unor alegeri libere și democratice, anume prin inacțiunile organelor electorale care tolerează încălcarea gravă a legislației electorale.


    Este posibil ca imaginea să conţină: text


    Este posibil ca imaginea să conţină: text

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com