• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
    Astăzi a avut loc ședința Consiliului Republican al Partidului.
    29.02.2024 - 25.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  PL a depus contestații, prin care cerem, din nou, constatarea încălcării legislației electorale, cu excluderea din cursa a lui Ivan Ceban, de la PSRM

    PL a depus contestații, prin care cerem, din nou, constatarea încălcării legislației electorale, cu excluderea din cursa a lui Ivan Ceban, de la PSRM

    07.10.2019  

    PL a depus astăzi, în mod repetat, contestații la CECEM Chișinău și CEC, prin care cerem, din nou, constatarea ilegalităților, abuzurilor și a încălcării legislației electorale, cu excluderea din cursa a lui Ivan Ceban, de la PSRM.

    Totodată, vor fi depuse sesizări și la procuratura, care ”nu a identificat nicio acțiune ce ar constitui element de finanțare ilegală a PSRM, și nu ”vede” milionul de Euro, primit de Dodon din Rusia, or este evident că această risipa de bani, ilegală și nedeclarată, sumele exorbitante cheltuite pe publicitate și promovare pe care o face PSRM-ul, sunt exact banii primiți din Rusia.

    Ceban are sute de panouri electorale în Chișinau, majoritatea fiind nedeclarate. La CEC însă, în raportul prezentat PSRM și Ceban, au declarat cheltuieli pentru panouri de doar 52 000 lei!!!

    Un simplu calcul arată că prețul publicității pe un panou 6m x 3m în Chișinau începe de la 300 Euro (6000 lei) / lună. Din banii declarați, Ceban ar putea să-și pună cel mult 8-9 panouri. În oraș, Ceban are puse peste 100 la număr, fără a fi luate încalcul și cele din republică.

    Ne vom adresa în instanța de judecată pentru a cere excluderea lui Ceban din cursa electorală, pentru asemenea falsificări și eschivări de la declararea sumelor reale pentru cheltuieli, pentru faptul ca folosește abuziv și ilegal Muzeul Orașului Chișinău, dar și, mai ales pentru banii enormi folosiți în campanie, proveniți din Rusia, fără a fi declarați și depașind orice limite!


    Este posibil ca imaginea să conţină: text  
    Este posibil ca imaginea să conţină: text

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com