• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
    Astăzi a avut loc ședința Consiliului Republican al Partidului.
    29.02.2024 - 25.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  PL salută adoptarea de către Parlamentul UE a Rezoluției de condamnare a Pactului Ribbentrop - Molotov

    PL salută adoptarea de către Parlamentul UE a Rezoluției de condamnare a Pactului Ribbentrop - Molotov

    19.09.2019  

    Partidul Liberal salută adoptarea de către Parlamentul UE a Rezoluției de condamnare a Pactului Ribbentrop - Molotov, încheiat între Uniunea Sovietică şi Germania nazistă, la 23 august 1939. Rezoluția a fost votată cu 535 de voturi din 650.

    Prin adoptarea documentului, Parlamentul UE îşi exprimă îngrijorarea cu privire la „eforturile conducerii actuale a Rusiei de a denatura faptele istorice şi crimele de spălare albă comise de regimul totalitar sovietic şi le consideră o componentă periculoasă a războiului informaţional purtat împotriva Europei democratice care are drept scop divizarea Europei.

    Un alt punct atrage atenţia asupra utilizării continue a simbolurilor regimului totalitar comunist în spaţiul public, precum şi în scopuri comerciale şi reaminteşte că o serie de ţări europene au interzis utilizarea simbolurilor naziste şi comuniste”. „Existenţa continuă în unele state membre a monumentelor şi memorialelor în spaţiul public (parcuri, pieţe, străzi etc.), glorificând armata sovietică, care în aceste ţări a fost ocupantul, creează condiţii pentru denaturarea adevărului cu privire la consecinţe celui de al Doilea Război Mondial şi propagarea sistemului politic totalitar”.

    În acest document este vizată și RM, și se subliniază că ”ţările din Europa de Est şi Centrală, odată cu aderarea lor la UE şi NATO, nu numai că s-au întors la familia europeană a ţărilor democratice libere, dar au avut, de asemenea, un succes fără precedent, cu ajutorul UE, în implementarea reformelor sociale și celor economice. Totuşi, proiectul european de pace şi integrare nu va fi complet până când toate ţările europene care aleg calea reformelor europene, cum ar fi Ucraina, Moldova şi Georgia, vor deveni țări-membre cu drepturi depline ale UE.”


Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com