• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
    Astăzi a avut loc ședința Consiliului Republican al Partidului.
    29.02.2024 - 25.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Partidul Liberal condamnă cu vehemență pseudo-reforma Legii procuraturii

    Partidul Liberal condamnă cu vehemență pseudo-reforma Legii procuraturii

    16.09.2019  

    Partidul Liberal condamna cu vehementa pseudo-reforma procuraturii si constata incapacitatea Guvernului Sandu de a promova o reforma a justitiei, care este predata pe tava lui Dodon si PSRM-ului.

    Astazi are loc instaurarea oficiala a regimului Dodon cu concursul blocului ACUM. Astazi va fi batuta in cuie capturarea statului de catre Dodon si PSRM, in aplauzele celor din blocul ACUM.

    Dupa ce s-a lansat ieri in campanie in stil PCUS, Dodon vine azi in Parlament pentru a umili principala insitutie a statului si a-i confirma rolul de staff electoral al PSRM.

    Vineri, Maia Sandu, anunta triumfalist, ca a propus cea mai importanta reforma - cea a procuraturii. Intreaga reforma consta insa din createa unei comisii, o comisie de preselectie. Comisia urmeaza sa faca o lista scurta, iar CSP sa organizeze concursul pe baza acestei liste.

    Prin urmare, schimbarea mecasnismului de selecție a unui procuror independent a eșuat, înainte de a fi aplicată. Astfel, Dodon va trimite 10 candidati la “comisie”, dintre care cel putin 5 sa ramana in lista scurta, iar CSP va face asa cum i se va spune. În asemenea circumstante, cea mai importanta reforma anuntata de Guvern si Dodon este doar o farsă. Reforma procuraturii si a justitiei nu poate fi facuta pe baza unei preselecții, în condiții viciate.

    Maia Sandu, ceea ce ati anuntat nu este o reforma, o sansa pentru restabilirea statului de drept etc, este o mimare, o recunoastere a incapacitatii Guvernului de a asigura o veritabila reforma a justitiei si o prefata la lamentarile traditionale, care vor avea loc dupa.

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com