• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
    Astăzi a avut loc ședința Consiliului Republican al Partidului.
    29.02.2024 - 25.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  PL condamnă atitudinea slugarnică a lui Igor Dodon față de F. Rusă

    PL condamnă atitudinea slugarnică a lui Igor Dodon față de F. Rusă

    08.09.2019  

    Partidul Liberal condamna atitudinea slugarnica a lui Igor Dodon fata de Rusia si considera “bucuria” si “incantarea” lui Putin ca fiind nocive si periculoase pentru RM.

    1. In loc sa prezinte scuze publice pentru ocupatia facuta in 1940, avand in vedere publicarea recenta a protocolului secret a pactului Ribbentrop - Molotov, Vladimir Putin a aratat ca RM ajunge din nou sa fie condusa de la Kremlin, exprimandu-si bucuria si incantarea in acest sens si mintind cu privire la intalnirile rare cu Dodon, fiind de fapt cele mai dese.

    2. Dodon, care a reusit, in sfarsit, dupa 3 ani de eforturi, sa se imbrace identic ca Putin, in loc sa aiba o atitudine demna, o atitudine si un comportament de sef de stat, s-a prezentat in fata lui Putin ca o sluga, ca un vasal medieval, care a venit cu poclon la imparat, pentru a primi mila si blagoslovenia sa. In asemenea mod intelege Dodon sa prezinte raportul pentru 100 de zile de guvernare - nu in fata cetatenilor RM, dar sub papucul lui Putin, in timp ce blocul ACUM pregateste batista (de pe tambalul integrarii europene) sa mai stearga o lacrima.

    3. Mai mult decat atat, Dodon i-a prezentat lui Putin un raport ca de la subaltern la sef, inclusiv cu privire la vizita sa in UE si la NATO, actionand deja, nu ca un reprezentant al RM, dar ca un agent al Rusiei. Despre retragerea armatei ruse din RM, Dodon nu a scos nicio vorba, ceea ce confirma inca o data cele afirmate mai sus.

    4. Pretinsele reduceri la pretului gazului, nu sunt altceva decat metode primitive de mituire a cetatenilor RM, in scop de jaf si urmeaza regula: “cu o mana iti dam si cu doua iti luam”. Orice “reducere” a pretului la gaz, fara a fi rezolvata problema datoriilor de 2 miliarde de $ la gaz si problema actionariatului “Moldova - Gaz”, nu este altceva decat o manipulare ieftina.

    5. Situatia din RM nu este nici pe departe stabila. Inlocuirea mafiei lui Plahotniuc cu mafia lui Dodon si a Rusiei, cu complicitatea blocului ACUM, nu reprezinta niciun fel de avantaj si progres pentru RM. In acelasi timp orice “bucurie” si mai ales “incantare” a lui Putin, ar trebui sa ne revolte pe toti, ar trebui sa puna in garda UE si SUA, si ar trebui sa alarmeze Romania.

    6. Problema milionului de Euro primit lunar din Rusia de Dodon, a fost abordata in discutie? Primeste si va primi acesti bani cu regularitate mai departe?! Despre asta nici Putin, nici Dodon, nici TASS nu au spus nimic. Mai ramane de anuntat o vizita de sustinere a lui Putin de sustinere a lui Dodon pentru prezidentialele din 2020 cu o “rezolvare” a problemei transnistrene si planul de recurecirire a RM de Rusia, va fi implementat cu succes.


Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com