• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
    Astăzi a avut loc ședința Consiliului Republican al Partidului.
    29.02.2024 - 25.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Gafele Guvernului în problema Aeroportului

    Gafele Guvernului în problema Aeroportului

    05.09.2019  

    Gafele Guvernului in problema Aeroportului.

    Impotriva lui Basescu - DA, impotriva lui Rothschild - BA

    Amintesc ca am cerut abrogarea acestor Hotarari de Guvern, inca cu doua luni in urma. Nu am fost auzit. Intre timp a aparut ..Rothschild.

    1. Guvernul nu numai ca era demisionar si a nesocotit decizii ale CC, Guvernul a incalcat Legea nr. 121 din 4 mai 2007, cu privire la deetatizare, care interzicea privatizarea aeroportului. Acest lucru eate mult mai grav si determinant in problema Aeroportului. Legea a fost modifcata si a intrat in vigoare la 24 august 2013, dupa ce tot concursul era finalizat. Hotararile de Guvern din 2013 sunt nule absolut.

    2. Nementionarea acestui fapt de Guvern, in momentul abrogarii propriilor Hotarari de Guvern (HG), din mai si septembrie 2013 (prima votata si de Maia Sandu), nu permite invocarea nulitatii absolute a contractelor.

    3. Relatiile juridice cu “Avia Invest” trebuie sa fie guvernate de dreptul administrativ, nu de dreptul civil, cum spune Esanu. In cadrul dreptului administrativ, exista componenta de actiune in regim de putere publica a statului.
    Nuliatea absoluta a

    4. In asemenea caz, statul, Guvernul, abrogand propriile decizii din 2013, constatand inclacarea legii, trebuie sa faca acheta de serviciu pe interior, sa vada cine si cum a promovat acele HG din 2013 si sa pedepseasca vinovatii.

    5. Pe exterior, adica in relatia cu “Avia Invest”
    Guvernul, pe baza nulitatii absolute a HG si a contractului, statul notifica “Avia Invest”, ca relatiile contractuale au incetat si concesiunea nu mai continua din ziua notificarii, de fapt din ziua intrarii in vigoare a abrogarii.

    6. Astfel Statul, Guvernul reintra imediat in posesia Aeroportului si face un audit si o evaluare a tot ce este acolo.

    7. “Avia Invest” daca nu este de acord, merge el in judecata si poate cere cel mult recuperarea investitiilor, atat.

    8. Prin faptul ca Guvernul a aplicat jumatati de masura si vrea sa mergem noi, cetatenii, statul, in judecata, impotriva “Avia Invest”, se comite o mare greseala. Asa riscam ca Aeroportul sa nu mai revina la stat, mai ales ca exista un precedent judiciar prin care s-a stabilit ca totul este legal, iar Justitia este in continuare la Plahotniuc.

    9. Pentru comparatie in cazul Basescu, s-a procedat invers, adica asa cum am descris mai sus: i s-a dat cetatenia RM, a primit pasaport, l-a folosit, a fost si a votat impreuna cu doamna Maria la alegerile prezidentiale din 2016, apoi fost abrogat decretul. Nu presedintia RM a mers in judecata, cum vrea acum Guvernul, dar Traian Basescu, pierzand cetatenia, a mers in judecata, care a decis ceea ce a decis, la comanda lui Plahotniuc. Desi ar trebuie sa aiba cetatenia RM, Traian Basecu a ramas numai cu pasaportul RM care nu mai poate fi fololsit, asa cum “Avia Invest” trebuie sa ramana cu contractul de concesiune. Dar la noi, ca la nimeni, ca de obicei.

    10. Prin urmare, ori Guvernul este incompetent, ori este complice al lui Rothschild si vrea sa ne aiba de prosti. Riscam sa platim bani grei lui acest Rotschild si sa fim hraniti cu sperante desarte.

    11. Problema este aceeasi si in cazul BEM, acolo tot trebuie abrogate HG de privatizare, pentru ca erau ilegale. Dar din nou nu se face, se intarzie.

    Link: https://www.facebook.com/182173838166/posts/10156918810368167?sfns=mo

    Pentru presa: Aeroportul este al lui Plahotniuc, scris in Cipru pe numele unui cetatean bulgar, Marin Mihov Tenev. Sor este angajatul lui Plahotniuc. Sor nu cumpara si nu vinde nimic. Este un om de paie, un baiat de mingi al lui Plahotniuc, un trepadus. Sor primeste salariu si avantaje din asta.

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com