• Abonare la noutăţi
      

  vezi mai mult

  Declarația MPU privind criza politică din RM
  11.06.2020     
  Declarația MPU cu privire la marcarea în bătaie de joc a Zilei Memoriei de către regimul Dodon
  03.03.2020     
  MPU a fost împiedicată de Dodon să participe la acțiunea oficială de comemorare, de Ziua Memoriei
  02.03.2020     
 • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Dorin Chirtoacă acuză Guvernul de incompetență în problema stației de epurare

  Dorin Chirtoacă acuză Guvernul de incompetență în problema stației de epurare

  06.09.2019  

  Aberatiile Maiei Sandu si filtrul Statiei de Epurare

  Doamna Sandu, nefunctionalitatea este
  in alta parte, este in biroul Dvs si in cladirea Guvernului:

  1. De doua saptamani in municipiul Chisinau si in raionul Anenii Noi, avem o situatie exceptionala de mediu, o catastrofa ecologica.

  2. Fiind vorba despre unitati administrativ-terioriale, o problema la nivel de jumatate din regiunea Centru a RM, competenta este a Comisiei pentru Situatii Exceptionale a RM (cunoasteti despre asta, cel putin prin prisma cazului de la Otaci);

  3. Sunteti presedintele Comisiei pentru Situatii Exceptionale. Aveti obligatia legala sa interveniti in regim de putere publica, sa interveniti de urgenta, pentru a nu mai fi deversate substante toxice in raurile Bac si respectiv Nistru, pentru restabilirea functionarii statiei, care nu poate epura nimic la ora actuala, intrucat microorganismele sunt distruse.

  4. Aveti obligatia legala sa sanctionati depozitarea la soare a namolului pe teritoriul statiei, ceea ce inseamna incalcarea procesulu tehnologic. Namolul expus la soare este una din sursele misorului, o sursa masica de infectii, alaturi de apa “imputita” si neepurata din statie. A pune namolul in saci, inseamna sa rezolvi o problema pana la capat? Eu l-am pus in saci in 2009, ca sa nu puta. Voi l-ati scos la soare in 2019. Pe langa aceasta am adus finantare de 63 milioane de Euro reabilitarea completa a statiei si aducerea ei la standarde europene. Pe cine incercati sa dati vina?!

  5. Dupa cum vedeti, nu doar la agentii economici este problema, asa cum incercati sa va spalati pe maini. Nu ne duceti cu zaharelul cu “statul nefuntional” si cu granturi pentru preepurare. Acestea sunt ..aberatii. Agentii ecomici cu astfel de activitate nu-si puteau porni intreprinderile daca ni aveau statii de preepurare din start. Nu ar fi primit autorizatie de mediu!!! Ceea de spuneti este incompetenta. Deja in ce masura ei le folosesc, aici e treaba Inspectoratelor si Agentiilor din subordinea Dvs., care trebuie sa-i verifice permanent.

  De data aceasta problema este chiar la statie si consta in nefunctionarea ei. De aceea lasati “vanatorile de vrajitoare” cu agentii economici.

  Sau ce vreti sa ne spuneti pana la urma, ca RM este nefunctionala la capitolul strangerii namolului si nedepozitarii lui namolului camp, ca sa nu miroase urat?

  Chiar avem interese mafiotice si in rahat?!

  Mai reflectati in biroul de prim-ministru, dar cu geamurile deschise, sa simtiti “aroma nefunctionalitatii” si indepliniti-va atributiile de serviciu.

  Intelegeti ca daca o tineti tot asa, atunci nu o treceti filtrul, filtrul Statiei de Epurare.


  Comentarii Adaugă comentariu
  Nume, Prenume *:
  E-mail:
  Comentariu * caractere rămase
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2020 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori: 4956354  | ieri: 2389 |  azi: 246 |  online: 51     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 23-26-89, 24-35-69, 22-80-97
Fax: +(373 22) 22-80-97