• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
    Astăzi a avut loc ședința Consiliului Republican al Partidului.
    29.02.2024 - 25.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  PSRM și ACUM au numit pe criterii politice judecătorii la CC

    PSRM și ACUM au numit pe criterii politice judecătorii la CC

    16.08.2019  

    După ce au mimat un concurs pe care nu l-au pus în aplicare, mai ales că a fost un concurs fals, aranjat între PSRM și PD, cei din blocul ACUM nici nu l-au denunțat, pentru a fi organizat un alt concurs transparent, dar au mers cu PSRM la o nouă împărțire pe criterii strict politice, numindu-i pe Manole si Pulbere judecători la CC.

    Dumitru Pulbere, pe lângă faptul că nici măcar nu a depus dosarul pentru acest concurs, mai avea și grave probleme de integritate, precum au arătat investigațiile jurnalistice, prin urmare criteriul de ”reputație ireproșabilă” este decăzut.

    Pulbere este personajul de trista amintire care a anulat decretul din 2010 al președintelui interimar al RM, Mihai Ghimpu, cu privire la 28 iunie 1940, Ziua ocupației sovietice. Mai mult decât atât, Pulbere nu putea pretinde la un al treilea mandat de judecător, din considerentul că legea stipulează expres că pot fi exercitate maximum 2 mandate.

    După ce opinia publică a fost derutată de această decizie, astăzi PSRM a venit cu o candidatură la fel de inaccepabilă, nimeni altul decât deputatul socialist Vladimir Țurcan, tot el membru al comisiei care a organizat concursul pentru CC, aranjat cu PD, unde au “ieșit învingători” Eșanu și Grosu. Anterior, la 7 aprilie 2009, Țurcan era cel care îi “sfătuia” pe tineri unde să pună drapele UE și al României, după care a condus o comisie de anchetă care a mușamalizat crimele de la 7 aprilie ale regimului Voronin. Este descalificant și degradant modul in care sunt numiți judecătorii la CC, prin modelul copy-paste luat de la PD. Cei care condamnau vehement practicile PD, astăzi fac exact ca ei.

    Prin aceste numiri, făcute prin partajări politice, coaliția ACUM - PSRM, a discreditat noțiunea de concurs, făcând-o inutilă, creând un precedent grav si periculos. Astfel de acțiuni nu pot nicidecum contribui la restabilirea încrederii în CC și depolitizarea acesteia.


Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com