• Abonare la noutăţi
      

  vezi mai mult

  Declarația MPU privind criza politică din RM
  11.06.2020     
  Declarația MPU cu privire la marcarea în bătaie de joc a Zilei Memoriei de către regimul Dodon
  03.03.2020     
  MPU a fost împiedicată de Dodon să participe la acțiunea oficială de comemorare, de Ziua Memoriei
  02.03.2020     
 • Prima    /   Presa    /   Știri  /  VIDEO/Declarațiile PL privind rezultatele alegerilor parlamentare

  VIDEO/Declarațiile PL privind rezultatele alegerilor parlamentare

  25.02.2019  

  În debutul briefingului de presă, președintele PL, Dorin Chirtoacă a ținut să mulțumească cetățenilor care au susținut și au votat sincer pentru PL: ”Oricât de dur ar părea tabloul pentru cetățenii RM, dar acesta este un punct de început pentru a construi Unirea și vreau să încep prin a mulțumi cetățenilor noștri care au pus temelia Unirii în aceste alegeri, cei care și-au dat votul pentru PL cu siguranță nu le va părea rău niciodată.”
  Referitor la campania electorală și modul în care s-au desfășurat alegerile, cui încălcări crase ale concurenților tutelați de regim, Dorin Chirtoacă a menționat că:” Noi, PL, și eu personal, vom continua sesizarea procuraturilor europene în legătură cu nedeclararea averilor lui Plahotniuc, iar UE și SUA îl pot trage la răspundere penală, conform legislației europene. Din păcate, oligarhia și grupările politico-criminale au ajuns să reprezinte majoritatea voturilor date de cetățeni. Aceste alegeri nu pot fi considerate libere și corecte, ele sunt în afara standardelor cu privire la alegerile democratice. Noi am atenționat opinia publică cu privire la acest fapt și în timpul campaniei electorale, am cerut excluderea PSRM, PD și Partidului Șor, dar din păcate fără succes, pentru ca RM nu mai are instituții care să funcționeze. PL va continua lupta, oricât de dură ar fi realitatea zilei de astăzi, când PD, PSRM și Șor dețin circa 70% în parlament. Cu toate acestea, în anii următori curentul unionist va crește și asta va arăta că anumje aceasta este calea pentru ca RM să iasă din impas.”

  Vă mulțumim tuturor celor care cu demnitate au votat pentru Unire și pentru PL, ne-am asumat împreună curajul de a merge înainte și să nu ne predăm fără luptă, chiar dacă ne-am așteptat la acest scor electoral, fiind conștienți care este realitatea. Vom lupta și în continuare, cu demnitate, pentru Unire!


  Comentarii Adaugă comentariu
  Nume, Prenume *:
  E-mail:
  Comentariu * caractere rămase
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2020 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori: 4835770  | ieri: 1945 |  azi: 1420 |  online: 15     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 23-26-89, 24-35-69, 22-80-97
Fax: +(373 22) 22-80-97