• Abonare la noutăţi
      

  vezi mai mult

  Curtea Constituțională a ajuns pe mâinile lui Dodon
  19.08.2019     
  PSRM și ACUM au numit pe criterii politice judecătorii la CC
  16.08.2019     
  PL cere blocului ACUM să-l blocheze pe Dodon în preluarea Procuraturii Generale
  09.08.2019     
 • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Președintele PL, Dorin Chirtoacă, a avut o întrevedere cu E.S. Dereck J. Hogan, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al SUA în Republica Moldova

  Președintele PL, Dorin Chirtoacă, a avut o întrevedere cu E.S. Dereck J. Hogan, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al SUA în Republica Moldova

  19.12.2018  

  Dorin Chirtoacă l-a felicitat pe E.S. Dereck J. Hogan cu ocazia numirii sale în această funcție, dorindu-i succes și putere de muncă în noul său mandat.

  În cadrul discuției, președintele PL a făcut o incursiune asupra ultimelor evoluții politice din R. Moldova, situația socio-economică, fiind abordate și subiecte de interes comun de pe agenda relațiilor bilaterale moldo-americane.
  Totodată, Dorin Chirtoacă și-a exprimat recunoștința și aprecierea, în mod deosebit, pentru suportul politic constant din partea SUA, înca de la inceputuri, din 1991. 
  În altă ordine de idei, Dorin Chirtoacă a menționat că provocarea cea mai mare o constituie alegerile parlamentare în baza noului sistem mixt, din aceste considerente, este absolut necesară mobilizarea și unificarea partidelor de opoziție pro-europene, pentru a asigura astfel o majoritate parlamentară pro-europeană autentică.

  Presedintele PL a accentuat ca având în vedere regulile de joc inechitabile stabilite de regimul aflat la putere, prin modificarea sistemului electoral, ignorarea recomandărilor Comisiei de la Veneția, politizarea excesivă a instituțiilor de drept ale statului, prin care se fac presiuni în adresa oponenților politici, actualul scrutin poate fi mai degrabă o posibilitate pentru cetățeni de exprimare a protestului față de putere și debarcarea actualului regim, decât alegeri propriu-zise.

  E.S. Dereck J. Hogan a precizat că Ambasada SUA va urmări îndeaproape acest exercițiu electoral, pentru ca alegerile să se desfășoare liber și corect, totodată, RM trebuie să continue calea spre integrare europeană, având suportul deplin al SUA în acest sens, precum și susținerea pentru democratizarea societății, asigurarea unui stat de drept funcțional, bazat pe principiile democrației și a respectării drepturilor omului.

   
  Comentarii Adaugă comentariu
  Nume, Prenume *:
  E-mail:
  Comentariu * caractere rămase
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2019 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori: 4152651  | ieri: 1607 |  azi: 692 |  online: 31     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 23-26-89, 24-35-69, 22-80-97
Fax: +(373 22) 22-80-97