• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
    Astăzi a avut loc ședința Consiliului Republican al Partidului.
    29.02.2024 - 25.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Teatrul absurdului în versiunea lui Andrian Candu

    Teatrul absurdului în versiunea lui Andrian Candu

    25.10.2018  

    Președintele Parlamentului RM, Andrian Candu, a spus la un post TV, precum că ”integrarea în UE a R. Moldova nu este posibilă prin Unirea cu România”. Considerăm această declarație una lipsită de logică, pentru că, Unirea cu România ar face ca R. Moldova să devină imediat parte integrantă a UE.

    De ce a enunțat Andrian Candu această absurditate în preajma alegerilor parlamentare?

    Este evident faptul că, vicepreședintele PD folosește aceeași sperietoare la care se apelează de-a lungul celor 27 de ani de rătăcire în perioada independenței noastre.

    Dl Candu își face mari griji pentru concetățenii noștri care nu au reușit încă să învețe limba oficială a RM, limba română, dar și pentru cei care locuiesc în UTA Găgăuzia și în autoproclamata republică nistreană, uitând că, de fapt, Federația Rusă este autoarea acestor focare de separatism, care are drept scop federalizarea RM. Acesta este pericolul grav pentru cetățenii RM de a ”a fi rupți în bucăți”, urmând planul diabolic al lui Kozak și nicidecum prin înfăptuirea Unirii cu Țara-Mamă România, care este un drept al nostru istoric și legitim.

    Andrian Candu mai susține că ”trebuie să urmăm cu strictețe implementarea Acordului de Asociere cu UE”. Suntem absolut de acord, dar cine împiedică guvernarea de astăzi, care are toate pârghiile în mâinile sale să elibereze justiția de controlul politic, cine îi pune obstacole pentru crearea concurenței loiale în mediul de afaceri, cine îi pune la cale să aresteze fără probe primari, funcționari de stat, cine i-a îndrumat să invalideze alegerile pentru mun. Chișinău...am putea continua la nesfârșit acest șir de întrebări, dar răspunsul este unul clar: PD mimează integrarea europeană, și mai nou, se face adeptul ”fidel” al ”respectării cu strictețe a implementării Acordului de Asociere”. Dacă ar fi așa, ne întrebăm de ce ultima Rezoluție a Parlamentului European din 9 octombrie 2018 este atât de dură și tranșantă asupra faptului că RM a devenit un stat capturat, condus de interese oligarhice?

    În concluzie, putem spune cu fermitate că, PD a compromis totalmente vectorul de integrare europeană și Acordul de Asociere RM-UE.

    În virtutea adevărului istoric, PL consideră că Unirea Republicii Moldova cu România reprezintă unica soluţie pentru asigurarea libertăţii, securităţii şi bunăstării populaţiei din stânga Prutului, care vor deveni imediat cetățeni UE, protejați de umbrela NATO, indiferent de apartenență etnică, religioasă sau socială.

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com