• Abonare la noutăţi
      

  vezi mai mult

  VIDEO/Demersurile PL adresate instituțiilor europene, privind averile nedeclarate ale lui V. Plahotniuc
  18.03.2019     
  Programul acțiunilor PL, dedicat zilei Unirii Basarabiei cu România din 27 martie 1918
  15.03.2019     
  PL anunță concurs de selectare a companiei pentru efectuarea auditului rapoartelor financiare pentru perioada 2016 – 2019
  12.03.2019     
 • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mihai Ghimpu: ”Puterea lui Plahotniuc nu e în Guvern, dar în Procuratură. Asta lumea trebuie să înţeleagă”

  Mihai Ghimpu: ”Puterea lui Plahotniuc nu e în Guvern, dar în Procuratură. Asta lumea trebuie să înţeleagă”

  24.10.2018  

  Liderul PL, Mihai Ghimpu, susţine că lumea trebuie să înţeleagă că puterea pe care o are preşedintele PDM, controversatul om de afaceri Vlad Plahotniuc, nu se datorează nici Guvernului şi nici Parlamentului, dar faptului că are influenţă asupra Procuraturii Generale.
  „Unii cred că Ghimpu l-a adus pe Plahotniuc, i-a dat puterea. Nu-i puterea în Guvern şi în majoritate parlamentară. Puterea lui Plahotniuc e în Procuratură, asta lumea trebuie să înţeleagă. Şi asta nu i-a dat-o Ghimpul şi nici PL-ul, o are din 2009. Nu mai vreau să spun cum au făcut schimb şi cum a ajuns Procuratura la Plahotniuc”, a declarat Mihai Ghimpu la emisiunea „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova. Liberalul se arată convins că între Vlad Plahotniuc şi preşedintele Igor Dodon există o înţelegere. „Tot ceea ce face Plahotniuc şi Dodon este o decizie a lor împreună. De aceea şi a apărut această denumire - binomul Plahotniuc-Dodon. Toată lumea vede. Din toţi consilierii, din toţi primarii, deputaţii au fost rupţi şi trecuţi la PD. De la PSRM nu a rupt niciunul, iată o dovadă”, a spus Ghimpu. Potrivit lui, „Dodon e al lui Vlad Plahotniuc nu de acum. E al lui din când l-a promovat preşedinte. Atunci trebuia Lupu să fie preşedinte, ales de Parlament. Pe neaşteptate a apărut decizia Curţii Constituţionale că (preşedintele) se alege de cetăţeni. Şi era clar că cetăţenii îl vor alege pe Dodon”. „Şi asta era dovadă că decizia PL-ului din ianuarie (ianuarie 2016, când liberalii au format majoritate parlamentară cu PDM) a fost corectă, fiindcă în toamnă a confirmat spusele noastră că, dacă mergem la alegeri anticipate, câştigă Dodon puterea”, a menţionat liderul PL. El a accentuat că Vlad Plahotniuc „l-a promovat pe Dodon ca să aibă o rezervă ca, după ce se compromite AIE 1, AIE 2 şi toată guvernarea asta, el să-l aibă aliat pe Dodon”. Preşedintele PL a mai adăugat că Plahotniuc nu are nevoie de unionişti în viitorul Parlament şi că democratul va înainta în alegeri câteva partide pseudo-unioniste, pentru a nu permite accesul în Parlament Partidului Liberal.

  Comentarii Adaugă comentariu
  Nume, Prenume *:
  E-mail:
  Comentariu * caractere rămase
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2019 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori: 3903982  | ieri: 1367 |  azi: 324 |  online: 11     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 23-26-89, 24-35-69, 22-80-97
Fax: +(373 22) 22-80-97