• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
    Astăzi a avut loc ședința Consiliului Republican al Partidului.
    29.02.2024 - 25.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mihai Ghimpu: ”Puterea lui Plahotniuc nu e în Guvern, dar în Procuratură. Asta lumea trebuie să înţeleagă”

    Mihai Ghimpu: ”Puterea lui Plahotniuc nu e în Guvern, dar în Procuratură. Asta lumea trebuie să înţeleagă”

    24.10.2018  

    Liderul PL, Mihai Ghimpu, susţine că lumea trebuie să înţeleagă că puterea pe care o are preşedintele PDM, controversatul om de afaceri Vlad Plahotniuc, nu se datorează nici Guvernului şi nici Parlamentului, dar faptului că are influenţă asupra Procuraturii Generale.
    „Unii cred că Ghimpu l-a adus pe Plahotniuc, i-a dat puterea. Nu-i puterea în Guvern şi în majoritate parlamentară. Puterea lui Plahotniuc e în Procuratură, asta lumea trebuie să înţeleagă. Şi asta nu i-a dat-o Ghimpul şi nici PL-ul, o are din 2009. Nu mai vreau să spun cum au făcut schimb şi cum a ajuns Procuratura la Plahotniuc”, a declarat Mihai Ghimpu la emisiunea „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova. Liberalul se arată convins că între Vlad Plahotniuc şi preşedintele Igor Dodon există o înţelegere. „Tot ceea ce face Plahotniuc şi Dodon este o decizie a lor împreună. De aceea şi a apărut această denumire - binomul Plahotniuc-Dodon. Toată lumea vede. Din toţi consilierii, din toţi primarii, deputaţii au fost rupţi şi trecuţi la PD. De la PSRM nu a rupt niciunul, iată o dovadă”, a spus Ghimpu. Potrivit lui, „Dodon e al lui Vlad Plahotniuc nu de acum. E al lui din când l-a promovat preşedinte. Atunci trebuia Lupu să fie preşedinte, ales de Parlament. Pe neaşteptate a apărut decizia Curţii Constituţionale că (preşedintele) se alege de cetăţeni. Şi era clar că cetăţenii îl vor alege pe Dodon”. „Şi asta era dovadă că decizia PL-ului din ianuarie (ianuarie 2016, când liberalii au format majoritate parlamentară cu PDM) a fost corectă, fiindcă în toamnă a confirmat spusele noastră că, dacă mergem la alegeri anticipate, câştigă Dodon puterea”, a menţionat liderul PL. El a accentuat că Vlad Plahotniuc „l-a promovat pe Dodon ca să aibă o rezervă ca, după ce se compromite AIE 1, AIE 2 şi toată guvernarea asta, el să-l aibă aliat pe Dodon”. Preşedintele PL a mai adăugat că Plahotniuc nu are nevoie de unionişti în viitorul Parlament şi că democratul va înainta în alegeri câteva partide pseudo-unioniste, pentru a nu permite accesul în Parlament Partidului Liberal.

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com