• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mihai Ghimpu a avut întrevederi cu președinta Adunării Parlamentare a AP NATO și cu adjuncta şefului misiunii diplomatice a SUA în România

    Mihai Ghimpu a avut întrevederi cu președinta Adunării Parlamentare a AP NATO și cu adjuncta şefului misiunii diplomatice a SUA în România

    19.10.2018  

    Mihai Ghimpu, în calitatea sa de președinte al delegației Parlamentului RM la AP NATO a avut o întrevedere cu președinta Adunării Parlamentare a AP NATO, Rasa JUKNEVICIENE, Secretarul General al AP NATO, David HOBBS și Svitlana SVYETOVA, Consilier, Secretariatul internațional al AP NATO.
    Părțile au făcut un un schimb de opinii privind perspectivele relațiilor de cooperare cu NATO și UE, impactul crizei din Ucraina asupra securității și stabilității din regiune.

    ”Apreciem programul de colaborare cu NATO care include Pachetul de asistenţă pentru consolidarea capacităţilor de apărare şi securitate ale RM, pe care îl percepem ca pe un instrument important de conlucrare în promovarea reformelor şi dezvoltarea capacităţilor de apărare şi securitate ale RM”, a menționat Mihai Ghimpu.

    Dna Rasa JUKNEVICIENE, președinta a AP NATO a declarat că, ”AP NATO este cointeresat să coopereze cu RM, ceea ce înseamnă securitate, procese continue pentru evoluția democrației, pentru că scopul NATO este să asigure pacea în lume și faptul că NATO are o reprezentanță în RM va facilita ca oamenii să înțeleagă ce înseamnă cu adevărat NATO. Mizăm și pe viitor la o Am venit pentru o colaborare cât mai productivă cu delegația parlamentului RM la AP NATO. E nevoie de un nou impuls. Este nevoie de mai multă inițiativă din partea ambelor părți, ca RM să fie prezentă în rapoarte, rezoluții și alte documente”.

    Mihai Ghimpu a mulțumit doamnei Rasa JUKNEVICIENE pentru asistenţa oferită până în prezent R. Moldova în implementarea reformelor, în consolidarea capacităţilor de securitate şi apărare, precum şi edificarea capacităţilor necesare pentru a răspunde noilor riscuri şi provocări. Totodată, R. Moldova este deschisă în continuare pentru a beneficia de expertiza şi experienţele avansate ale Alianţei în diverse domenii, de asistenţă în implementarea reformelor.

    ******************************************************************

    Mihai Ghimpu, în calitatea sa de președinte al Grupului parlamentar de prietenie RM-România a avut o întrevedere cu adjuncta şefului misiunii diplomatice a SUA în România, dna Abigail Rupp. 
    Părțile au făcut un schimb de opinii cu privire la situația politică internă și cea din regiune, alegerile parlamentare în baza noului sistem mixt și noi perspective de dezvoltare ale relațiilor bilaterale.

    Cu referire la proiectul de modificare și introducere în Constituție a integrării europene, Mihai Ghimpu a ținut să accentueze că ”Partidul Liberal nu este împotriva integrării europene, dar împotriva exploatării ideii de integrare europeană în scop electoral. Este important ca valorile care stau la baza Acordului de Asociere să fie în mod obligatoriu respectate, anume respectarea Acordului de Asociere va demonstra faptul că Republica Moldova aspiră spre Uniunea Europeană.”
    Mihai Ghimpu a mai menționat că ”introducerea unei norme constituționale nu face actuala guvernarea drept una proeuropeană, mai ales dacă democrația nu este funcțională, statul de drept este puternic erodat și drepturile omului sunt încălcate.”

    Abigail Rupp și-a exprimat convingerea că ”guvernarea de la Chișinău va da dovadă de maturitate și voință politică pentru a respecta angajamentele asumate față de partenerii externi de dezvoltare a RM, pentru ca cetățenii să poată simți beneficiile reale, atât ce ține de creșterea nivelului de trai, cât și în domeniile precum justiția și respectarea drepturilor omului.”

    La finalul întrevederii, Mihai Ghimpu și-a exprimat recunoștința față de Guvernul SUA și al României pentru sprijinul necondiționat pe care îl oferă constant RM prin implementarea proiectelor sociale și care oferă condiții de viață mai bune pentru cetățeni.

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com