• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mihai Ghimpu: Uniți pentru Adevăr, și nu Uniți pentru Minciună!

    Mihai Ghimpu: Uniți pentru Adevăr, și nu Uniți pentru Minciună!

    16.10.2018  

    Sunt decis ca niciodată sa votez introducerea vectorului european în Constituția RM, pentru că nu pediștii au stat la leagănul Mișcării de Eliberare Națională, dar eu și mulți colegi de-ai mei !!! Și multă lume cunoaște ca obiectivul nostru a fost: cu cât mai departe de Rusia, cu atât mai aproape de UE. Și tot noi, liberalii am introdus primii în programul partidului integrarea europeană și nu democrații !
    Ba mai mult ca atât, în anul 2010, fiind Președinte interimar, am format prin Decret prezidențial, un grup de lucru din cei mai buni specialiști, inclusiv costituționaliști, care au pregătit un proiect al noii Constituții; proiect care prevede integrarea europeană ca politică prioritară, iar limba oficială - limba română. DAR din vina PDM și PLDM, PROIECTUL STĂ SI ASTĂZI PRĂFUIT PE RAFTURILE PARLAMENTULUI.
    Tocmai de aceea, aș vrea și eu să văd o decizie fermă și afirmativă din partea lui Candu, Plahotniuc și celorlalți deputați PD în îndeplinirea Deciziei Curții Constituționale din 2013, adoptată în baza sezizarii deputaților PL ce ține de denumirea limbii oficiale prevăzută în articolul 13 al Constituției: decizie care spune clar, că limba oficială este limba română, lucru prevăzut în însăși Declarația de Independență din 1991.
    Public mă oblig să asigur voturile deputaților PL, dar numai în cazul, în care se obliga și Vlad Plahotniuc să asigure voturile deputaților PD pentru ajustarea articolului 13 din Constituție cu Decizia CC, adică înlocuirea sintagmei “limba moldovenească”, inventată de ruși, cu sintagma “limba română”, lăsată ca moștenire de strămoșii noștri din cele trei Principate românești și cultivată de-a lungul existenței noastre ca neam românesc.
    Uniți pentru Adevăr și nu Uniți pentru Minciună!

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com