• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
    Astăzi a avut loc ședința Consiliului Republican al Partidului.
    29.02.2024 - 25.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Valeriu Munteanu despre cazul lui George Simion: Există intenţii ale PD de a controla mişcarea unionistă şi de a o dispers

    Valeriu Munteanu despre cazul lui George Simion: Există intenţii ale PD de a controla mişcarea unionistă şi de a o dispers

    04.10.2018  

    Valeriu Munteanu, vicepreşedinle Partidului Liberal, a declarat în cadrul emisiunii Punctul pe AZi de la TVR MOLDOVA că este absolut sigur că expulzarea lui George Simion s-a realizat cu scopul de a demonstra Moscovei, Tiraspolului şi localnicilor că Plahotniuc şi Partidul Democrat a devenit un anti-român, a devenit pro-Moldova, şi respectiv creează premize pentru o coaliţie post-electorală cu Partidul Socialiştilor.
    În acelaşi timp Munteanu crede că există şi nişte intenţii ale PD de a controla mişcarea unionistă şi de a o coordona în aşa fel încât să fie dispersată ca să nu existe vreo posibilitate ca aceasta să participe la o construcţie electorală mai mare, suficient ca să poată contrapune binomul Plahotniuc-Dodon. 

    ”Indubitabil astfel de situaţii nu pot fi trecute doar pe seama activităţii ori inactivităţii organelor abilitate. Cu siguranţă s-a dat şi gir politic sau chiar s-a făcut un mic scenariu în acest sens. Mic scenariu pe moment, cu proiecţii pentru electorala din 2019. Nu am absolut niciun dubiu că este o acţiune realizată în favoarea Partidului Democrat, care ieri, alaltaieri şi-a etalat un nou vector politic, unul pro-Moldova, detaşându-se de cel pro-european. Iar acum, Plahotniuc încearcă să demonstreze probabil sie însăşi, dar şi Tiraspolului, şi Moscovei, şi opiniei locale că a devenit pro-Moldova. Dovada este că se lasă de unionişti şi l-a găsit pe unul dintre cei mai activi care venea din România şi l-a expulzat”, este de părere vicepreşedinle Partidului Liberal.
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com