• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
    Astăzi a avut loc ședința Consiliului Republican al Partidului.
    29.02.2024 - 25.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Biroul politic al PL condamnă acțiunile guvernării privind expulzarea cetățeanului român George Simion

    Biroul politic al PL condamnă acțiunile guvernării privind expulzarea cetățeanului român George Simion

    02.10.2018  

    Biroul politic al PL, întrunit în această seară în ședință, condamnă acțiunile guvernării privind expulzarea cetățeanului român George Simion, de către Biroul de Migrație și Azil.

    Considerăm că un stat de drept și democratic trebuie să asigure oricărui cetățean dreptul la libera exprimare, dreptul la libera circulație, dreptul la integritate a persoanei și demnitate umană, ceea ce este garantat de Constituție și de Convenția Europeană a Drepturilor Omului. Garantarea acestor drepturi pentru cetățenii europeni este asigurat și de Acordul de Asociere RM-UE.

    Această acțiune abuzivă împotriva cetățeanului român G. Simion are un precedent ieșit din comun, și anume, cazul celor 7 cetățeni turci, expulzați cu crase încălcări ale drepturilor omului și predați autorităților turce.

    PL solicită instituțiilor europene să ia atitudine față de astfel de acțiuni abuzive ale guvernării R. Moldova, îndreptate împotriva drepturilor și libertăților fundamentale ale omului, altminteri, astfel de cazuri se pot multiplica.

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com