• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Dorin CHIRTOACĂ despre manifestațiile PD și PSRM de 9 mai: „O competiție în stil grotesc a manipulării și hoției...”

    Dorin CHIRTOACĂ despre manifestațiile PD și PSRM de 9 mai: „O competiție în stil grotesc a manipulării și hoției...”

    10.05.2018  

    Dorin Chirtoacă estimează că manifestațiile organizate în perioada 8-12 mai 2018 de PSRM, PD și Partidul Șor ar constitui circa 1 milion de euro.
    Sursa acestora ar fi miliardul, bugetul de stat, bugetul local, adică buzunarul fiecărui cetățean și mintea moldoveanului, cea de pe urmă.
     
    Dovadă: în 2013, același concert al lui Șor era plătit de Unibank și fundația "Miron Shor", bancă fiind falimentată în scurt timp împreună cu BEM și BS, datoria fiind trecută la bugetul de stat, adică pe umerii fiecăruia dintre noi, prin deciziile generoase ale Guvernelor Leancă (9 miliarde lei, în 2014) și Gaburici (6 miliarde lei, în 2015). Azi sponsor al concertului este... numai fundația Shor.
     La acestea se adaugă prihvatizarile (lipsirea la prețuri mizere a statului de proprietăți) și datoria RM în valoare de aproape 7 miliarde de Euro, adică egală practic cu 100% din PIB, RM rămânând a fi cea mai săracă "țara" din Europa. Să nu uităm că și în aceste condiții continuăm să fim salvați prin remitente de 1 miliard de Euro, anual, de la concetățenii noștri, și ajutoare de la UE, SUA etc. 
     De ce totuși în țări mai prospere asemenea tipuri de "distracții" nu se întâmplă? De ce se anunță sursele, bugetele, partenerii? Simplu-că să nu se se ajungă la miliarde furate. La noi și în 2018, se merge exact pe schema din 2013, doar că atunci și Unibank-ul era pe afiș, acum totul este ...direct din contul nostru.
       Oamenii care vin la concerte și mai ales tineretul au dreptul să știe din ce surse le sunt livrate distracțiile, ei nu sunt necuvântătoare sau nevertebrate. Au mai fost și Delia, și Thomas Anders la Chișinău (de ex: de Hramul Chișinăului), dar atunci anunțăm care sunt sursele și cine plătește astfel încât totul să aibă o logică și o demnitate. Oamenii nu sunt o turmă de oi, că să-i "fericești" în așa mod. O competiție în stil grotesc a manipulării și hoției, nici măcar o competiție a sărbătorilor, care nici această nu trebuie să aibă loc.
     Morală: 
     Poate să se numească sărbătoarea oricum-"Victoria" sau "Europa", și poate fi sărbătorită oricând, important este că omul de rând să rămână la nivel de "păscut hrișcă" la stâna din Moldova, iar între timp activele statutului să fie epuizate și datoriile miliardele de Euro să continue să crească.
     Așa "mergem" noi și în Uniunea Europeană și în cea Euroasiatică. Cheltuim milioane de Euro pe distracții și aspteptam apoi tranșele de împrumut de la FMI și UE. Până la urmă este o profanare și o bătaie de joc atât față de Ziua Victoriei cât și față de Ziua Europei.
     Dacă mai ajunge vreun candidat al regimului în turul 2 al alegerilor din Chișinău de pe 20 mai - I. Ceban, S. Radu etc, și mai și câștigă, atunci chiar ne vom merita statutul de turmă de oi propus de Dodon, Plahotniuc și Șor. 
     Alegerile din Chișinău vor fi cel mai real sondaj pentru parlamentare, când putem scăpa de dictatură și aroganța regimului și când putem reveni la normalitate. Cel mai probabil va trebui format un singur bloc electoral anti-regim pentru a nu fi dispersate voturile și a nu avea o înghesuială de candidați pe fiecare circumscripție, cum mizează Plahotniuc care le-a și împărțit cu Dodon.
     
     Votându-l pe Valeriu Munteanu pe 20 mai, ne putem apropia de ceea ce am scris mai sus!

    Dorin CHIRTOACĂ, ex-primar al mun. Chișinău

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com