• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Valeriu MUNTEANU – unicul primar succesor care își asumă continuarea proiectelor inițiate de Dorin CHIRTOACĂ

    Valeriu MUNTEANU – unicul primar succesor care își asumă continuarea proiectelor inițiate de Dorin CHIRTOACĂ

    08.05.2018  

    Astăzi, 8 mai, Valeriu Munteanu și Dorin Chirtoacă au susținut o conferință de presă, în care au vorbit despre situația proiectelor finanțate de partenerii externi de dezvoltare, demarate pe perioada mandatului lui Dorin Chirtoacă și imperativul continuării acestora pentru a asigura dezvoltarea durabilă a Chișinăului.

    Valeriu Munteanu a precizat că, „în calitatea mea de candidat la funcția de primar al Chișinăului, constat cu întristare că majoritatea candidaților care aspiră la această funcție au un grad de cunoaștere insuficientă a bucătăriei primăriei, a materiei ce ține de administrarea locală, dar și a problemelor reale cu care se confruntă primăria. Anumiți candidați electorali vin și inventează probleme, inventează rezolvări pentru chestiuni care au un mare grad de rezolvare și care sunt în derulare, acești candidați vin cu „soluții” la problemele care au deja rezolvare încă din timpul mandatului lui Dorin Chirtoacă. ”

    Valeriu Munteanu a accentuat că, „împreună cu partenerii externi BERD, BEI și UE s-a muncit ani la rând la diverse proiecte mari  de care se bucură deja și se vor bucura locuitorii capitalei. Din păcate multe dintre aceste proiecte au fost înghețate în perioada în care de la primăria Chișinău a fost înlăturat Dorin Chirtoacă, or partenerii de dezvoltare nu au dorit să continue derularea acestor proiecte cu uzurpatori și persoane care nu reprezintă locuitorii mun. Chișinău. ”

    „Cele mai mari 5 proiecte care sunt în derulare (izolarea termică a clădirilor, reconstrucția stației de epurare, proiectul de reconstrucție și reparare a drumurilor, asamblarea troleibuzelor, managementul integrat al deșeurilor),  pe care le cunosc pe fiecare în parte și în calitatea mea de viitor primar mă angajez să le continui până la desăvârșire pentru ca locuitorii Chișinăului să se poată bucura cât mai curând de beneficiile acestora”, a adăugat Valeriu Munteanu.

    Candidatul PL a vorbit și despre un al 6-lea proiect pe care l-a demarat în perioada când era ministru al Mediului, fiind vorba de curățarea râului Bâc pe toată lungimea mun. Chișinău.  Proiectul este de 10 mln de euro, oferiți de România și UE și este în derulare, efectele acestuia fiind reabilitarea ecosistemului și stoparea poluării râului.  

    O altă remarcă făcută de Valeriu Munteanu este că, „în programele unor candidați electorali se găsesc așa-numitele „soluții” care demult au fost identificate de administrația sub mandatul lui Dorin Chirtoacă, ceea ce mă duce cu gândul că fie este o insuficientă cunoaștere a materiei, fie dau dovadă de rea-credință și încearcă să nege orice activitate anterioară a datei în care ne aflăm”.

    La rândul său, Dorin Chirtoacă a reamintit că, „în cei 10 ani de activitate, bugetul Chișinăului a fost pentru supraviețuire, pentru a putea fi acoperite cheltuielile curente. Dezvoltarea Chișinăului a fost posibilă partenerilor europeni, fără aceștia nu ar fi apărut troleibuzele moderne, inclusiv cele fără fir care au ajuns la Sângera, precum am prezentat acest proiect în campania electorală din 2015, nu ar fi fost reparate principalele artere și reabilitată stația de epurare. Cu ajutorul acestor parteneri, Chișinăul se va dezvolta în continuare. Orice altă abordare, orice altă retorică care vine din partea altor candidați este o aventură. Faptul că ceilalți candidați nici nu le menționează și nu-și asumă continuarea lor înseamnă  lipsa de interese pentru a dezvolta Chișinăul, mai ales că sunt angajamente financiare pe mulți ani înainte”.

    Dorin Chirtoacă și-a exprimat convingerea că, „doar Valeriu Munteanu  va putea continua aceste proiecte, pentru că le cunoaște în detaliu, și le asumă, iar fără continuarea acestor proiecte nu este posibilă dezvoltarea durabilă a Chișinăului, orice ar spune alți candidați electorali”.

    „Dincolo de aceste proiecte de dezvoltare, există blocaje cronice de ani de zile din partea tuturor guvernărilor, pe lângă ceea ce urmează a fi realizat de administrația mun. Chișinău, este nevoie de o schimbare la nivelul administrației publice centrale, de a fi scoasă dictatura instaurată acolo pentru a putea fi scoase blocajele puse administrației publice locale”, a conchis Dorin Chirtoacă.

    Urmăriți mai jos conferința integrală a lui Valeriu Munteanu și Dorin Chirtoacă.

     

    8 mai 2018,
    Serviciul de presă al PL

     

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com