• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
    Astăzi a avut loc ședința Consiliului Republican al Partidului.
    29.02.2024 - 25.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Valeriu Munteanu și Dorin Chirtoacă, de vorbă cu studenții de la USMF

    Valeriu Munteanu și Dorin Chirtoacă, de vorbă cu studenții de la USMF

    19.04.2018  

    Astăzi, Valeriu Munteanu, candidatul PL la funcția de primar general al mun. Chișinău împreună, cu Dorin Chirtoacă au participat la o discuție cu studenții de la Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie “Nicolae Testemiţanu”, din Chișinău. Candidatul Valeriu Munteanu și Dorin Chirtoacă au fost întâmpinați cu ropote de aplauze. 

    Valeriu Munteanu a spus că, ”această întrevedere a  un bun prilej de a-mi aduce aminte de anii mei de studenție, poate cei mai prețioși și fructificatori ani din viața fiecăruia dintre noi”.

    „Vreau să vă spun cu toată răspunderea, în momentul în care o să neglijați și o să-i lăsați pe alții să se intereseze mai mult decât voi de domeniul politic, veți vedea că lucrurile nu se schimbă. Atunci când m-am reîntors de la studii din România, m-am convins de acest fapt, că în localitatea mea de baștină, or. Floreni, lucrurile nu mergeau precum mi-aș fi dorit. Atunci, am decis să candidez la alegerile locale din 2007 și am devenit primar, după care parlamentar și ministru, iar prin munca și truda mea încerc zi de zi să mișc lucrurile înainte.”

    „Mulți ar putea să mă întrebe, de ce am decis să candidez la funcția de primar al mun. Chișinău? Vă spun cu toată responsabilitatea că, sunt unicul candidat înscris în cursa electorală care a fost anterior primar și cunosc în profunzime funcționalitatea sistemului APL. Știu foarte exact problemele orașului Chișinău și ale fiecărei suburbii, știu care sunt soluțiile imediate, cele de durată și cele de viziune pentru mun. Chișinău”.

    Prezent la eveniment, Dorin Chirtoacă a vorbit despre demisia sa de la Primăria Chișinău și care au fost premizele acestei demisii. „Am decis să renunț la funcția de primar în semn de protest și abuz împotriva orașului dar și a subsemnatului, dar în niciun caz în sens de recunoaștere a vineri în dosar. Nu văd altă soluție decât să îmi dau demisia. Dacă rămân, devin complicele lor. Eu doar în fața cetățenilor răspund. E o reacție la presiunea de a fi cuminte, cum ar vrea ei și de a dansa cum vor ei. Eu am primit mandatul de la cetățeni, nu de la Plahotniuc, nu de la Dodon, nu de la Leancă”, a declarat Dorin Chirtoacă.

    Dorin Chirtoacă a subliniat că dacă nu renunța, lucrurile urmau a fi blocate până în 2019, iar oameni puși ilegali s-ar fi aflat în fruntea Primăriei.

    Dorin Chirtoacă s-a referit și la dosarul să politic intentat de actuala guvernare subliniind că ”am reclamat mai multe lucruri și de fiecare dată am cerut să se meargă pe lege și să aibă loc un proces corect, din păcate acest lucru nu are loc. Ultimele evenimente sunt vorbitoare chiar și pentru cei care nu sunt specialiști.

    Întrevederea s-a finalizat cu un dialog interactiv, sesiunea de întrebări și răspunsuri mi-a confirmat faptul că tinerii pot fi activi și se pot implica pentru a schimba lucrurile spre bine, dar este de datoria noastră să le îndreptățim așteptările și să le demonstrăm că votul lor nu va fi în zadar.

    VIDEO de la eveniment.

     

     
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com