• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Valeriu Munteanu: ”Trădarea stă cu regele la masă”

    Valeriu Munteanu: ”Trădarea stă cu regele la masă”

    13.04.2018  

    În data de 13 februarie 2017, în calitate de ministru al Mediului, am făcut parte sin delegația primului ministru Pavel Filip, în cadrul vizitei oficiale la Kiev. Pentru pentru prima dată s-a discutat la nivelul cel mai înalt despre problemele pe care le creează ucrainenii ecosistemului fluviul Nistru, principalul „izvor” de apă al Republicii Moldova.

    Având în vedere poziția diferită a părților asupra problemelor de pe Nistru, la insistențele noastre, s-a convenit trimiterea unei adrese comune Comisiei Europene pentru efectuarea unui aprofundat studiu comun privind impactul hidrocentralelor din Ucraina asupra bazinului fluviului Nistru.Adresarea a fost pregătită în cel mai scurt timp, dar nu prindea viață.Astăzi, constat cu întristare și îngrijorare că această notă comună a fost semnată abia peste 14 luni, în cadrul vizitei de săptămâna aceasta a primului ministru al Republicii Moldova la Kiev.
    Aceste 14 luni de așteptare și negocieri pe sub masă au fost în defavoarea cetățenilor statului nostru și în dauna ecosistemului în degradare a fluviului Nistru, care asigură 80% din necesitățile de apă ale statului nostru.
    Consider cu tărie că, până la realizarea acestui studiu comun, dar independent, Republica Moldova trebuie să suspende examinarea solicitărilor abundente ale părții ucrainene de semnare a oricăror documente comune privind chestiunea hidrocentrelor de pe Nistru. Orice „legiferare” de partea moldovenească a actualelor și viitoarelor hidrocentrale de pe Nistru garantează distrugerea totală a fluviului într-un termen de până la 50 de ani.

    Guvernanți, nu vă jucați cu soarta copiilor și nepoților noștri!
                                                 

    Valeriu MUNTEANU,
    candidat la funcția de Primar General
    al municipiului Chișinău   

     


     

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com