• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
    Astăzi a avut loc ședința Consiliului Republican al Partidului.
    29.02.2024 - 25.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Cum vopsește Serghei Lavrov în culori europene Binomul Plahotniuc – Dodon

    Cum vopsește Serghei Lavrov în culori europene Binomul Plahotniuc – Dodon

    13.04.2018  

    Sub acoperirea alegerilor libere Binomul Plahotniuc – Dodon vrea să dea o adevărată lovitură de stat, şi după alegerile parlamentare din noiembrie să ducă Republica Moldova în Eurasia împotriva voinţei majorităţii cetăţenilor, pentru că numai acolo acești politicieni pot rămâne pe viaţă la putere şi numai acolo pot fura miliarde scăpând nepedepsiţi. Există însă două probleme care „trebuie” rezolvate de Binom în vederea realizării acestui plan diabolic:

    1.Republica Moldova este complet dependentă de finanţările de la FMI, Banca Mondială, România şi Uniunea Europeană, bani fără de care nu s-ar putea plăti pensiile şi salariile, aşa că o coaliţie PSRM-PDM trebuie vopsită în culori europene, pentru a înşela partenerii de dezvoltare să continue finanţările, chiar dacă Republica Moldova se va îndrepta spre Est.
    2.Partidul Democrat (PDM) trebuie numaidecât să treacă pragul electoral, pentru că altfel PSRM nu va avea destule mandate să facă singur majoritatea.

    Planul este simplu. În primul rând PSRM şi Igor Dodon trebuie vopsiţi încă de pe acum în culori europene. Vedeţi că deja Dodon a ajuns să spună că „românii sunt fraţi”, şi doar unioniştii îl deranjează. Ivan Ceban spune în programul său electoral că va fi „Şi cu Estul, şi cu Vestul”,  acelaşi limbaj folosit şi de Marian Ilici Lupu până în urmă cu doi ani, atunci când Vladimir Plahotniuc a poruncit ca PDM să se pretindă în mod mincinos doar „pro-european”.
    Dacă PDM va trece pragul electoral de 6%, Vladimir Plahotniuc va pretinde că a încercat să facă o coaliţie cu „celelalte” forţe europene dar nu a reușit, pentru că acestea au lideri orgolioși, iresponsabili şi distructivi. În consecinţă, Plahotniuc va anunţa că a fost nevoit să facă majoritatea parlamentară cu PSRM, în numele „stabilității și continuării reformelor”…

     

    Serghei Lavrov (lângă Putin în foto)  a iniţat „măsuri active” pentru susţinerea unei coaliţii de guvernare PSRM-PDM 

    Serghei Lavrov  este implicat pe deplin în acest plan conceput la Moscova.  Partenerii noştri europeni ne-au sesizat alarmaţi că vin tot mai multe semnale din anumite capitale din UE că ruşii insistă pe lângă demnitari din state din UE, considerate favorabile Moscovei, pentru a-i convinge să invite Dodonul la dânşii. Ţintele acestor măsuri active ale Kremlinului sunt Ungaria, Bulgaria, Cipru și Grecia.

    De asemenea, rușii lucrează şi la Ierusalim pentru a-i aranja lui Dodon o vizită, profitând de numeroasa comunitate rusească din Israel, de care toţi politicienii israelieni ţin cont la alegeri. De exemplu, majoritatea membrilor partidului Yisrael Beiteinu sunt rusofoni originari din fosta URSS. Şeful acestui partid este fostul ministru israelian de Externe, Avigdor Liberman, născut la Chişinău, la data de 5 iulie 1958.

     Igor Dodon trebuie cu orice preţ prezentat ca un preşedinte cu deschidere spre Vest, pentru ca UE să accepte continuarea finanţării Republicii Moldova în cazul formării coaliţiei PSRM-PDM. Nu întâmplător Igor Dodon a fost primul şef de stat care s-a grăbit să îl felicite pe Viktor Orban, premierul Ungariei, pentru victoria în alegerile de duminică, 8 aprilie 2018.

    Deja ruşii s-au implicat şi în promovarea lui Ivan Ceban. Acesta a efectuat vizite în străinătate pretinzând că vrea să înveţe din experienţa primarilor din alte capitale. Pe lângă Minsk şi Baku, ruşii i-au aranjat lui Ceban şi o vizită la Budapesta. Ceban este un nimeni şi fără intervenţia MID-ului (Ministerul Afacerilor Externe) din Rusia nu ar fi fost niciodată primit de primarul Budapestei. Ceban s-a dus la Budapesta şi ca să fie instruit cum să prade bugetul Chişinăului în folosul firmelor ruseşti.

    Regimul iliberal al lui Viktor Orban este implicat într-un scandal de corupţie de 200 milioane de euro privind construcția Metroului din Budapesta în favoarea firmei ruseşti „Metrovagonmaş”, o firmă care face parte din complexul militar-industrial al Federaţiei Ruse şi care în afară de vagoane de metrou mai produce şi „bronemaşine”, adică transportoare auto blindate.

     Firmele ruseşti vor prăda Chişinăul dacă Binomul Plahotniuc - Dodon va pune mâna pe oraş prin marionetele sale Silvia Radu – Ivan Ceban.

    Tot ruşii au furat şi Aeroportul Internaţional Chişinău şi acţiunile de la Banca de Economii a Moldovei cu sprijinul regimului corupt de la Chișinău, şi tot cu ajutorul acestui regim au spălat în Republica Moldova peste 20 miliarde dolari aparținând FSB rusesc, transformând nemeritat Republica Moldova în ruşinea Europei şi spălătoria de bani a mafiei ruse.

    Intermediarul afacerii de corupție de la Budapesta este Bela Juhasz, un etnic ungur din Zakarpatia, fost ofiţer GRU (Гла́вное разве́дывательное управле́ние), serviciul militar de informaţii al armatei sovietice şi apoi al armatei Federaţiei Ruse. http://neweasterneurope.eu/2018/03/08/satans-hand-russian-meddling-behind-budapests-metro-chaos/

    Afacerea de corupţie a fost denumită de presa din Ungaria „Mâna lui Satan”.

    Cunoscută expresie…

     Binomul eurasiatic Plahotniuc – Dodon este un pericol iminent pentru libertatea şi democraţia din Republica Moldova, pentru valorile europene şi pentru viaţa noastră.

     

    Unire moldoveni! Nu le cedăm Chişinăul!


    Valeriu MUNTEANU,
    candidat la funcția de Primar General
    al municipiului Chișinău   


Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com