• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Programul lui Ivan Ceban: Alungarea moldovenilor din Primărie și a suburbiilor din Municipiul Chișinău

    Programul lui Ivan Ceban: Alungarea moldovenilor din Primărie și a suburbiilor din Municipiul Chișinău

    11.04.2018  

    Ivan Ceban şi-a dezvăluit programul electoral. Acesta este expresia forțelor revanșarde şi imperiale. Nu întâmplător se începe cu „auditarea” , „testarea” şi „verificarea” salariaților din primărie şi din întreprinderile subordonate.

    Se vrea alungarea acestora şi înlocuirea lor cu clientela PSRM. Același lucru se urmărește şi prin „noua structură” a primăriei şi întreprinderilor subordonate. Schimbarea structurii unei instituții este un prilej pentru alungarea funcționarilor fără șansa ca aceștia să poată fi repuși în drepturi de justiție.

    Următoarea propunere ca importantă în program este „Chişinău – o capitală multietnică”, prin care Ceban vrea introducerea limbii ruse ca limbă oficială în primărie, cerând să fie traduse în rusă toate documentele primăriei, răspunsurile Primăriei către solicitanți etc. Intenția este clară. Alolingvii din PSRM nu se „degradează” să învețe limba băștinașilor şi atunci în toate instituțiile limba oficială trebuie să fie rusa, pentru ca dânșii să poată lucra fără să cunoască limba română, şi mai ales să fie „nacialnici”, pentru că anume aşa s-au deprins.

    Mii de moldoveni din întreprinderile subordonate şi din Primărie vor rămâne fără slujbe, vor fi aruncați pe drumuri sub pretextul „auditării” şi „schimbării structurii” şi în locul lor vor fi angajați oamenii lui Dodon.

    La capitolul „Oraş pentru tinerii specialiști” se spune că „vom deschide ușile Primăriei, preturilor şi întreprinderilor municipale...pentru specialiștii din străinătate”. Cine ar fi acei „specialiști din străinătate” aduși de PSRM în locul moldovenilor nu e greu de ghicit. Aceeași „specialiști” care veneau şi în anii 1970 şi 1980 în republică şi primeau imediat posturi de conducere şi „kvartiră” în timp ce moldovenii așteptau şi 10-15 ani.  Dar Ceban şi lupii în piele de oaie din PSRM nu pot înșela poporul. Iată ce comentariu a postat pe blogul meu, munteanu.md doamna Elena Zaporojan:

    „Am fost si eu specialist-moldovanca si am studiat la inctitutul politehnic din Chisinau- specialitatea de arhitectura fiind staroste de grupa cu limba moldoveneasca. Am luptat in apararea celor din grupa mea ca sa nu fie dati afara din institut sub diferite motive. Noi toti din grupa moldoveneasca am simtit ingamfarea si prioritatea celor din grupa rusa. Mai mult ca atit. Cand s-a format institutul “Кишинёв горпроест”, specialistii au fost adusi din Alma-Ata, aprovizionati cu posturi inalte si locuinte confortabile- bastinasii complect ignorati”.

    Am avertizat că Ceban urmărește alungarea din Municipiul Chişinău a suburbiilor pentru a schimba componența etnică şi a-i împiedica pe moldoveni să mai voteze primarul Chișinăului. AICI http://munteanu.md/blog/de-la-valeriu-munteanu-pentru-dodonisti-da-sunt-de-la-tara  Programul lui Ceban mi-a dat dreptate.  Suburbiile sunt menționate abia la sfârșitul programului şi Ceban a scris despre problemele moldovenilor din suburbii mai puțin decât a scris în același program despre problema animalelor fără adăpost din Chișinău. Nu îl interesează problemele suburbiilor pentru că oricum vrea să le alunge din Chișinău.

    Unele intenții sunt ascunse, nu sunt scrise în program, de exemplu distrugerea pietrei comemorative din PMAN dedicate memoriei victimelor ocupației sovietice din 1940, o veche obsesie a socialiștilor.

    În program nu scrie nici că Ceban va preda orașul adevăratului său stăpân, Vladimir Plahotniuc, pentru a construi un hotel în Grădina Pubică Ştefan cel Mare sau pentru a înlocui carabinierii cu firma de pază a lui Plahotniuc la instituțiile publice.

     

    Unire, moldoveni! Nu le cedăm Chișinăul!

     

    Valeriu Munteanu

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com