• Abonare la noutăţi
      

  vezi mai mult

  Declarația MPU privind criza politică din RM
  11.06.2020     
  Declarația MPU cu privire la marcarea în bătaie de joc a Zilei Memoriei de către regimul Dodon
  03.03.2020     
  MPU a fost împiedicată de Dodon să participe la acțiunea oficială de comemorare, de Ziua Memoriei
  02.03.2020     
 • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Dorin Chirtoacă: Autodenunțul lui Voronin sau cine a fost aruncat din Parlament la 7 aprilie 2009

  Dorin Chirtoacă: Autodenunțul lui Voronin sau cine a fost aruncat din Parlament la 7 aprilie 2009

  06.04.2018  

  Prin declaratia sa de ieri, Voronin confirma ca si Ion Tabuleac a fost victima a evenimentelor de la 7 aprilie 2009, murind dupa ce a fost aruncat de la etajul 4 al Parlamentului.

  Evident, Voronin a pronuntat un alt nume - Valeriu Boboc (singura victima oficiala a crimelor de la 7 aprilie), insa Valeriu Boboc nu a fost aruncat de la etajul Parlamentului, el era in PMAN si acolo a fost omorat in bataie (sunt imagini video din PMAN, din acea noapte https://m.youtube.com/watch?v=kOAReHUy5UU ). Certificatul sau de deces a fost falsificat in acesta fiind scris ca a murit pentru ca, citez: "intoxicat cu toxic necunoscut" (http://victor-roncea.blogspot.md/…/plangere-catre-procuratu… )
  Dupa exhumare si expertiza repetata s-a constatat ca a fost omorat in bataie.
  Asadar, din Parlament a fost aruncat Ion Tibuleac (lucru confirmat acum expres si repetat de Voronin, simuland doar o confuzie despre numele persoanei) despre care s-a spus ca in aceeasi noapte, 7-8 aprilie 2009, s-a sinucis sarind de pe un stalp pe str. Calea Mosilor dupa ce s-a electrocutat. Atat prima expertiza expertiza medico-legala din aprilie 2009, cat ci cea repetata din aprilie 2010 au spus clar ca nu e existat electrocutare, iar inaltimea de la care a cazut nu este a unui pilon, ci mai mare, de circa 20 m. Apoi, pentru musamalizare, in cadrul anchetei a fost inventata istoria cu pilonul de pe care s-ar fi aruncat...
  Aceasta declaratie a lui Vladimir Voronin presupune redeschiderea dosarului clasat de procuratura in anul 2011 (http://apropomagazin.md/…/dosarul-ion-tabuleac-a-fost-clas…/ ) in privinta lui Ion Tibuleac. Pentru ca in dosar a ramas ca "... s-a sinucis cazand de pe pilon pe str. Calea Mosilor, lucru confirmat de martori oculari: cativa paznici de la SRL "Elia" si un taximetrist", insa expertiza spune ca nu e existat nici un fel de electrocutare, iar inaltimea era mult mai mare. Cu privire la SRL "Elia", am citit ca nici nu e de gasit pe str. Calea Mosilor. Seful statului si autorul intregii terori de atunci, Vladimir Voronin, spune dupa ani, din nou, ca un om a fost aruncat de etajul 4 al Parlamentului. Singura persoana care a murit in asemenea conditii in Chisinau, in acea noapte, este Ion Tibuleac, pentru ca cu privire la Valeriu Boboc, cum am spus, sunt imagini video ca a murit in alta parte si in alt mod.

  Cine raspunde totusi?

  Sau pun altfel intrebarea: Autoritatile RM, Presedintia, Parlamentul, Guvernul, MAI, Procuratura, SIS, la urma urmei Plahotniuc personal care dirijeaza cu tot acest regim, ne pot spune cum se numeste persoana care a fost aruncata din Parlament de la etajul 4, la 7 aprilie 2009, de vreme ce Valeriu Boboc nu poate fi aceasta persoana?
  Sau asa si o sa traim mai departe cu omor comis in Parlament si agatat intr-un stalp de la "talcioc"?

  Dorin Chirtoacă.

  Comentarii Adaugă comentariu
  Nume, Prenume *:
  E-mail:
  Comentariu * caractere rămase
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2020 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori: 4820379  | ieri: 2456 |  azi: 2256 |  online: 53     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 23-26-89, 24-35-69, 22-80-97
Fax: +(373 22) 22-80-97