• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
    Astăzi a avut loc ședința Consiliului Republican al Partidului.
    29.02.2024 - 25.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Alina Zotea a depus o sesizare la Procuratura Generală privind utilizarea celor peste 16 mii de tone de păcură donate de Guvernul României

    Alina Zotea a depus o sesizare la Procuratura Generală privind utilizarea celor peste 16 mii de tone de păcură donate de Guvernul României

    02.04.2018  

    Deputatul Alina Zotea a depus o sesizare la Procuratura Generală privind "tergiversarea" utilizării celor 16.295 de tone de păcură donate de Guvernul României Republicii Moldova. 

    "Astăzi am depus o #sesizare la Procuratura Generală pentru pedepsirea celor vinovați de tergiversarea procesului de transpunere a celor 16.295 tone de păcură donată de către Guvernul României într-un proiect social de compensare a costurilor de agent termic pentru perioada rece a anului.

    În lunile mai-iunie 2016, Guvernul României a donat în calitate de ajutor umanitar Republicii Moldova 16.295 tone de păcură care urmau a fi valorificate prin transpunerea într-un proiect social de compensare a costurilor de agent termic pentru perioada rece a anului, familiilor social-vulnerabile din mun. Chișinău.

     La solicitarea mea către Ministerul Economiei și Infrastructurii referitor la nevalorificarea până în present a păcurii, dl Chiril Gaburici m-a informat că de vină sunt cei de la Primăria mun. Chișinău care nu au prezentat lista beneficiarilor de ajutor umanitar și nu au semnat Contractul respectiv, deși SA ”Termoelectrica” a insistat de mai multe ori asupra necesității semnării.

    La rândul său, Primăria mun. Chișinău, comunică că nici procesele verbale, nici proiectul contractului trilateral în care urma a fi stabilită modalitatea și condițiile de transmitere a păcurii nu au fost prezentate Primăriei.
    Realitatea cred că este alta, cei de la #guvernare așteaptă ca populația să uite de cele 16.295 tone de păcură donate de Guvernul României, ca mai apoi să le ”valorifice” în propriul interes

    Deputata a postat și răspunsul pe care l-a primit anterior de la Ministerul Economiei și Infrastrcturii și de la Primăria Chișinău.

    Serviciul de presă al PL

    2 aprilie 2018

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com