• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  VIDEO: Valeriu Munteanu: ”Silvia Radu și Ivan Ceban dansează în valsul cunoscutului compozitor Vladimir Plahotniuc”

    VIDEO: Valeriu Munteanu: ”Silvia Radu și Ivan Ceban dansează în valsul cunoscutului compozitor Vladimir Plahotniuc”

    02.04.2018  

    Astăzi, Valeriu Munteanu, a susținut o conferință de presă în care a declarat că Silvia Radu și Ivan Ceban simulează lupta electorală pentru Primăria Chișinău, dar de fapt aceștia dansează valsul cunoscutului compozitor Vladimir Plahotniuc.

    „Anume în pragul campaniei electorale trebuie să stabilim foarte exact coordonatele adevărate ale relației PD-PSRM sau mai exact a instrumentelor docile a binomului Plahotniuc-Dodon, Silvia Radu și, respectiv, Ivan Ceban”, a menționat Valeriu Munteanu.

    Urmează a fi punctate câteva elemente fundamentale ale acestei relații indestructibile:
    1. Prin prezența consilierilor municipali socialiști în Consiliul Municipal, la sfârșit de octombrie și început de noiembrie 2017 a fost posibil ca V. Plahotniuc s-o catapulteze pe Silvia Radu la Primăria Chișinău. Acest lucru s-a realizat printr-o infracțiune, autorul căreia este Nistor Grozavu care a semnat o dispoziție de desemnare a S. Radu, din care rezultă și alte infracțiuni, care au fost „valorificate” de către troica Radu-Grozavu-Codreanu și care uzurpează în continuare puterea în Chișinău.

    2. Dispoziția lui N. Grozavu , din 6 noiembrie 2017, este elucubrantă din punct de vedere juridic, dar și politic, din motiv că oamenii care uzurpează puterea în Chișinău nu au absolut niciun vot din partea locuitorilor Chișinăului. Având în vedere acest fapt, 5 subiecți diferiți au pornit procedura de atac în contencios administrativ a acestei dispoziții. Primul a fost Partidul Liberal, după care PSRM, un fost consilier municipal și un avocat. După cum prevede legea, solicitarea a fost ca N. Grozavu să-și anuleze dispoziția ilegală, acest lucru însă nu s-a întâmplat, pe motiv că acesta face jocul PD, fiind speriat cu instrumentarea unor dosare penale pe numele său. Menționăm că, 4 dintre cei 5 contestatari ai dispoziției, au mers în instanța de judecată și au insistat ca să fie anulată această dispoziție, doar PSRM nu a solicitat anularea acesteia. Răspunsul la adevărata „luptă„ PD-PSRM este trădată de această nedorință a socialiștilor de a merge mai departe pentru a rezolva pe dimensiunea civilă această infracțiune de uzurpare a puterii.

    3. În calitatea sa de vicepreședinte a PL, Valeriu Munteanu a depus o plângere penală pe numele troicii Radu-Grozavu-Codreanu pentru deținerea ilegală și uzurparea puterii în Chișinău. Din păcate, Procuratura Municipală a făcut front comun cu PD și nu a dat curs solicitării lui Valeriu Munteanu și, respectiv, nu a pornit o urmărire penală. Partidul Liberal a atacat în instanța de judecată ordonanța de neîncepere a urmăririi penale a Procuraturii Municipale. 
    Unul dintre candidații care s-a angajat în lupta pentru șefia capitalei, și anume Andrei Năstase a declarat că, dacă va ajunge primar, îl va lăsa pe Ruslan Codreanu în funcția de viceprimar. Indiferent de toate prieteniile pe care le are și orice fel de afinități R. Codreanu a admis uzurparea puterii în Chișinău fiind în cunoștință de cauză că participă la o infracțiune. Valeriu Munteanu a declarat cu toată responsabilitatea că atunci când va deveni primar, primii care vor pleca de acolo vor fi cei care au fost catapultați de Plahotniuc și pe care îl servesc în mod docil: Radu, Grozavu și Codreanu. Este regretabil faptul că alți candidați privesc cu ochi buni oamenii care se află vădit în slujba lui Plahotniuc.

    4. De cel puțin 5 ani, bugetul municipal nu a putut să fie votat până la sfârșitul anului, pentru că nu avea majoritate în CMC, iar consilierii lui Dodon și a lui Plahotniuc s-au opus pe motive eminamente politice. Iată că anul acesta, în numele coaliției dintre PD și PSRM, cu votul și susținerea frenetică a consilierilor socialiști, bugetul a fost votat.

    5. Fracțiunea PSRM în CMC votează totul pe bandă rulantă propunerile S. Radu, chiar și măriri de tarife, un exemplu ar fi tariful pentru evacuarea gunoiului, care a fost dublat în iulie 2017, de la 4.50 la 9.25. Solicitarea a venit fără nicio argumentare relevantă, iar consilierii socialiști, îndemnați de Plahotniuc, au susținut această modificare, chiar dacă Î.M. Regia „Autosalubritate” a raportat profit și nu a avut nevoie de bani bugetari, prin urmare mărirea tarifului a fost fără vreun temei.

    Socialiștii care încearcă să se preteze ca mari apărători ai celor cu venituri reduse și a păturilor sociale defavorizate, atunci când există îndemnuri de la Plahotniuc, cum ar fi mărirea tarifelor, fără a intra în esența lucrurilor.

    Socialiștii folosesc și foarte multă minciună și își arogă un șir de activități la care nu au trudit în niciun fel. Săptămâna trecută, Ivan Ceban a venit într-o conferință de presă să enumere mai multe „realizări” ale dumnealui personal și ale grupului pe care îl conduce în CMC, și anume, cum au fericit aceștia locuitorii mun. Chișinău. Urmează a fi expuse câteva exemple, din care rezultă că I. Ceban minte cu nerușinare:

    1. I. Ceban a declarat că înființarea cantinelor sociale este un merit al PSRM, ceea ce este absolut fals, cantinele sociale în Chișinău există cel puțin de 15 ani, iar mărirea numărului acestora nu are nicio legătură cu activitatea socialiștilor în CMC.

    2. Tot în aceeași conferință de presă, Ceban a menționat că este în exclusivitate meritul socialiștilor și a dumnealui personal oferirea compensațiilor pentru sezonul rece păturilor social-vulnerabile. Nimic mai fals, pentru că această reformă a fost făcută încă în anul 2008, în perioada primului mandat al primarului general Dorin Chirtoacă. Treptat, venitul minim pentru a fi oferită această compensație a crescut de la 1500 la 3000 de lei și nu există nicio contribuție activă a socialiștilor.

    3. I. Ceban a mai declarat că este meritul lor plata compensațiilor pentru călătoriile în transportul public. Fals și aici, până în 2008 paradigma bugetară era următoarea: parcurile de autobuze și troleibuze beneficiau de bani din bugetul municipal, după 2008, anumite categorii sociale primesc o compensație pentru transport, această reformă purtând semnătura primarului general D. Chirtoacă.

    În concluzie, Valeriu Munteanu a declarat cu toată responsabilitatea că binomul Plahotniuc-Dodon a proiectat în spațiul public două persoane, care acum îi învață, dar foarte stângaci, să danseze un vals al compozitorului V. Plahotniuc, iar S. Radu și I. Ceban nu au absolut nicio legătură cu realitatea, cu problemele din mun. Chișinău, în schimb au o mare legătură cu minciuna și diseminarea propagandei ceea ce rezultă din activitățile celor doi, expusă inclusiv la posturile de televiziune a lui V. Plahotniuc.

     

     

    Video:

     

     

    Serviciul de presă al PL

     

    2 aprilie 2018

     
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com