• Abonare la noutăţi
      

  vezi mai mult

  PL solicită CEC excluderea PSRM din cursa electorală
  04.02.2019     
  PL s-a lansat oficial în campania electorală
  03.02.2019     
  PL a depus actele la CEC pentru a se înregistra în cursa electorală
  24.01.2019     
 • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Declarația fracțiunii PL: Condamnăm acțiunile represive ale deputaților socialiști la adresa aleșilor locali, care au semnat Declarația de Unire cu România

  Declarația fracțiunii PL: Condamnăm acțiunile represive ale deputaților socialiști la adresa aleșilor locali, care au semnat Declarația de Unire cu România

  16.03.2018  

  Anul 2018 este unul remarcabil pentru toți românii, este anul în care marcăm Centenarul Unirii de la 1918, anul uniirii tuturor românilor și făuririi României Mari.

  Partidul Liberal felicită călduros consilierii locali și primaii aleși, semnatari a peste 100 de Declarații de Unire a Republicii Moldova cu România, dar și aleșii locali din partea dreapta a Prutului, care au semnat Declarația de Unire a României cu Republica Moldova, pentru lecțiile de demnitate și curaj, pe care au știut să le dea intregii societăți.

  Salutăm valul Declarațiilor de Unire care au cuprins Uniunile de Creație, Academia de Stiință, instituțiile de învățământ, instituțiile de sănătate, societatea civilă.

  Calificăm aceste  acțiuni de demnitate și curaj, drept exprimare a voinței cetățenilor RM de a restabili adevărul istoric, de a trăi în aceleași spațiu lingvistic, cultural și valoric cu națiunea română, de a fi parte a poporului român.  

  Chiar dacă, la moment, Declarațiile de Unire cu România poartă o încărcătură simbolică, ele exprimă clar profunda îngrijorare pentru degradarea tot mai pronunțată a democrației și a statului de drept, a situației politice și social-economice din RM, care după aproape 27 de ani de independență, nu a putut oferi cetățenilor săi libertatea, bunăstarea și securitatea, atât de necesare pentru un trai decent.

  Fracțiunea PL a înregistrat în Parlament, pe data de 13 martie,  proiectul de lege nr.81,  privind Declarația de Unire a Republicii Moldova cu România. Pe această cale îndemnăm fracțiunile parlamentare să se alăture inițiativei noastre, drept dovadă că ne pasă de viața, bunăstarea și prosperarea cetățenilor noștri.

  Condamnăm cu fermitate acțiunile și declarațiile calomnioase ale nepreședintelui Igor Dodon, care incearcă insistent să intimideze aleșii locali, sub presiunea amenințării modificării Codului Penal și tragerea lor la raspundere pentru “trădare de țară”.

  Un caz elocvent este cazul Dnei primar Maria Procopciuc satul Ișcălău r. Fălesti, care a fost agresată verbal de către consilierii PSRM, pentru faptul că a semnat Declarația de Unire cu România, solicitându-i să-și dea demisia. Astfel de atitudine dușmănoasă față de opinia altei persoane, care nu coincide cu opinia ta, ne amintesc de apucăturile de cândva ale angajaților NKVD.

  Vrem să-i atragem atenția tovarășului Dodon că era sovietică a apus demult, iar el poate ramâne  doar  președintele oamenilor duși în eroare de Kremlin.

  În același timp dezaprobăm cu fermitate  intimidările Guvernului RM, exercitate asupra consilierilor și primarilor care au semnat Declarația de Unire, prin intermediul instituțiilor statului: procuratura, poliția, inspectoratul fiscal. Exemplu satul Vatici, r. Orhei.

  Partidul Liberal asigură persoanele intimidate că le va oferi asistență juridică calificată și gratuită, în toate instanțele naționale, inclusiv la CEDO, dacă vor fi presați de Dodon sau alți guvernanți, în încercarea de a descuraja unionismul în Republica Moldova.

  16 martie 2018

   


   

  Comentarii Adaugă comentariu
  Nume, Prenume *:
  E-mail:
  Comentariu * caractere rămase
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2019 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori: 3860720  | ieri: 1414 |  azi: 796 |  online: 13     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 23-26-89, 24-35-69, 22-80-97
Fax: +(373 22) 22-80-97