• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mihai Ghimpu la Orhei. ”Unirea curge prin venele orheienilor”

    Mihai Ghimpu la Orhei. ”Unirea curge prin venele orheienilor”

    05.02.2018  

    Duminică, 2 februarie Mihai Ghimpu a avut o deplasare în orașul Orhei, unde s-a întâlnit cu conducerea și membrii Filiale Orhei a Partidului Liberal, la eveniment au fost prezenți și consilieri locali și raionali ai partidului. Evenimentul a avut loc în contextul anului în care marcăm Centenarul Marii Uniri, dar și anului electoral. Mihai Ghimpu a fost însoțit de deputatul PL Roman Boțan, Președintele Comisiei Parlamentare pentru securitate, apărare și ordine publică, care este originar din orașul Orhei.

    Mihai Ghimpu a vorbit celor prezenți despre faptul că Organizația Teritorială Orhei a partidului Liberal este una foarte puternică, chiar dacă s-a încercat destructurarea ei. Asta datorită faptului că în fruntea ei stă un român unionist adevărat – Sergiu Miron, care a știut să-i țină împreună în perioade mai puțin ușoare pentru partid. Președintele Partidului Liberal le-a mulțumit celor prezenți la eveniment pentru patriotismul și românismul promovat de ei zilnic. Pentru implicarea activă în treburile raionului, pentru rezolvarea problemelor cetățenilor raionului Orhei și pentru curajul de-a duce stindardul Unirii de la casă la casă, de la om la om.

    Mihai Ghimpu, a spus că anul acesta partidul Liberal se va ridica la înălțimea așteptărilor electoratului unionist, aleșii locali ai PL vor propune și sprijini adoptarea de către localitățile lor a Declarațiilor de Unire cu România, pentru a da un imbold autorităților centrale ale republicii, că drumul corect și cel mai scurt pentru a aduce bunăstare cetățenilor, securitate acestui pământ este Unirea cu România și nu alte invenții care au menirea de a ne ține pe loc, sau pentru a ne trimite în brațele lui Kremlinului. Președintele PL s-a arătat convins că numărul localităților care vor semna adeziune la România va crește semnificativ, iar sateliții Moscovei Dodon și socialiștii lui, vor privi neputincioși, pentru că dorința oamenilor și idealul sfânt de unitate nul vor putea opri.

    Sergiu Miron, Președintele Organizației Teritoriale Orhei a Partidului Liberal, a trecut în revistă activitățile organizației, dar și strategia filialei în Anul centenarului Marii Uniri. Liderul PL din Orhei i-a mulțumit lui Mihai Ghimpu pentru vizită și pentru mesajele de încurajare accentuând că ”liberalii din Orhei vor rămâne cu coloană vertebrală, chiar dacă au apărut omuleți de la un alt partid, pseudo unionist, care încearcă să racoleze oameni, ademenind-ui cu diferite oferte tentante. Sergiu Miron a spus că la moment toți aleșii locali ai PL din Orhei, toți președinții de organizații locale au rămas în PL, sunt activi și determinați să implementeze programul asumat la nivel central de Partidul Liberal – Promovarea și înfăptuirea Unirii Republicii Moldova cu România”.

    Deputatul de Orhei, Roman Boțan a subliniat că anul 2018, este un an important în calendar, este anul cînd basarabenii vor trebui să demonstreze lumii întregi că sunt uniți și că își doresc Unirea: Deputatul PL a făcut o paralelă între așteptările oamenilor și realizările autorităților, subliniind că în 25 de ani de independență, forate puține lucruri au evoluat pe făgașul corect. Cu mare greu s-a revenit la numele corect al limbii pe care o vorbim, limba română și asta cu ajutorul deputaților PL, prin sesizarea depusă la Curtea Constituțională, la cunoașterea adevărului despre crimele comunismului, prin decretele prezidențiale ale Președintelui interimar Mihai Ghimpu, care a avut curaj într-o perioadă dificilă să vorbească lumii întregi despre cine suntem, de unde venim și unde trebuie să mertgem.

    La finalul evenimentului Mihai Ghimpu a oferit celor prezenți câte o sticlă de vin ”UNIREA - 2018”, dedicată Centenarului Marii Uniri de la 1918.

    Săptămâna care urmează. Mihai Ghimpu se va întâlni cu liberalii din alte raioane ale republicii. Cu detalii vom reveni pe parcurs.

     


    Imagini foto:

     

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com