• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mihai Ghimpu, despre demisia președintelui CC: Cred că domnul Panțîru nu se poate împăca cu se întâmplă în republică

    Mihai Ghimpu, despre demisia președintelui CC: Cred că domnul Panțîru nu se poate împăca cu se întâmplă în republică

    01.02.2018  

    „Cred că domnul Panțîru nu se poate împăca cu ceea ce întâmplă la noi”. De această părere este președintele PL, Mihai Ghimpu, întrebat ce crede despre demisia lui Tudor Panțiru de la conducerea Curții Constituționale (CC).

    Mihai Ghimpu l-a caracterizat pe Tudor Panțîru ca fiind un bun profesionist care nu s-a putut împăca cu „ceea ce se întâmplă la noi”.

    „Eu cred în ceea ce a spus. Îl cunosc. Este un bun profesionist, care și-a dedicat toată viața dreptății. A lucrat judecător, președinte de instanță, apoi președintele Comisiei juridice în primul Parlament. Apoi a mers ambasador la ONU, a fost judecător la CEDO, apoi în fosta Iugoslavie, ca ulterior să revină la noi ca judecător, după care a devenit președinte al Curții Constituționale.

    Undeva mă gândesc că viața pe care a trăit-o și ceea ce se întâmplă astăzi nu poți să împaci cu Panțîru. Poate și ăsta ar fi un motiv, cea ce se întâmplă la noi”, a declarat Mihai Ghimpu.

    „Haideți să luăm chiar și această decizie, care în loc CC să examineze sesizarea noastră cu votul mixt, a fost declarată inadmisibilă. Noi vorbim de jumătate de an că Curtea nu examinează, și niciodată n-au zis că ea este examinată. Bine, a fost ședință închisă, dar de ce nu ne-au anunțat pe noi, autorii? Cu atât mai mult că noi public vorbeam despre faptul că trece timpul, e an electoral, dar sesizarea nu este examinată.

    Cunoscându-l, eu cred că domnul Panțîru nu se poate împăca cu ceea ce întâmplă la noi. Asta e părerea mea, pentru că îl cunosc încă de prin anii 80”, a mai spus liderul PL.


Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com