• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
    Astăzi a avut loc ședința Consiliului Republican al Partidului.
    29.02.2024 - 25.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  UNIREA SE ÎNFĂPTUIEȘTE PRIN VOINȚA POPORULUI

    UNIREA SE ÎNFĂPTUIEȘTE PRIN VOINȚA POPORULUI

    24.01.2018  

    Aleșii locali din comuna Parcova, raionul Edineț, satul Bardar, raionul Ialoveni și satul Festelița, raionul Ștefan-Vodă vor marca în mod deosebit Centenarul Marii Uniri de la 1918. Consiliile locale din aceste trei comunități au votat Declarația de Unire dintre localitățile lor și România.

    În declarațiile de Unire se spune: „Facem aceasta Unire acum, în suflet și ca reparație morală, pentru suferințele trecutului și ale prezentului, de la chinul buneilor noștri smulși împotriva voinței lor de la trupul Patriei istorice de voia lui Hitler si a lui Stalin, supuși execuțiilor, deportărilor și foametei, la greutățile pe care le trăim acum noi, cei de azi. Facem Unirea cu cei de aceiași limbă și tradiție cu noi pentru ca fiii și nepoții noștri să se bucure de un viitor de libertate și avuție, de șansele de împlinire pe care generațiile noastre nu le-au avut.”

    Textul, din cele trei declarații, este inspirat de spiritul vremurilor istorice, când năzuința poporului a coincis cu voința elitelor și chiar dacă „Unirea de azi este una simbolica, să ne ajute Dumnezeu ca ea sa fie un pas hotărâtor spre Unirea deplină”, se arată în declarațiile celor trei autorități locale.

    Partidul Liberal salută această inițiativă venită din partea aleșilor locali și îndeamnă alte localități să perpetueze acest exemplu de curaj și demnitate națională, exemplu care poate și trebuie să fie preluat de autoritățile centrale  din Republicii Moldova.

    Uniți pentru Unire, pentru o viață trăită in demnitate și în bunăstare!

    Partidul Liberal
    Chișinău, 24 ianuarie 2018

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com