• Abonare la noutăţi
      

  vezi mai mult

  Valeriu Munteanu atacă în instanță Hotărârea CEC de înregistrare a Silviei Radu în cursa electorală. Vezi motivele
  25.04.2018     
  REPLICA lui Valeriu MUNTEANU la campania de curățenie inițiată de PD: „Începeți cu voi”!
  24.04.2018     
  Valeriu Munteanu: Aeroportul Chișinău trebuie să devină proprietatea primăriei Chișinău
  24.04.2018     
 • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Roman Boțan, despre Reunificare: „Nu putem să trăim veșnic în hotarele desenate de cei doi tirani – Hitler și Stalin”

  Roman Boțan, despre Reunificare: „Nu putem să trăim veșnic în hotarele desenate de cei doi tirani – Hitler și Stalin”

  10.01.2018  

  Deputatul Partidului Liberal, Roman Boțan, pentru Oficial.md, a vorbit despre relația României cu Republica Moldova în anul 2017.

  „România, indiferent de intemperiile politice de la Chișinău, este întotdeauna aproape de cetățenii Republicii Moldova, iar proiectele care țin fie de sutele de grădinițe renovate, fie de patrimoniul cultural, fie de sprijin politic necondiționat în forurile europene, sunt dovezile unei relații deosebite. Reuniunile Comisiei Comune pentru Integrare Europeană dintre Parlamentul de la Chișinău și Parlamentul de la București, comisie a cărui membru confirmă disponibilitatea României de a include prioritățile Republicii Moldova în planul de acțiuni pentru perioada care urmează, inclusiv perioada în care România va prelua (începând cu 1 ianuarie 2019) responsabilitatea președinției uneia dintre cele mai importante instituții – Consiliul Uniunii Europene”, a declarat el.

  Totodată, Boțan a comunicat despre cooperarea interparlamentară, dar și despre efectele în urma acesteia.

  „În calitate de președinte al Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică, am reușit în acest an stabilirea, în premieră, a relațiilor de cooperare interparlamentară la nivel de comisii cu Comisia pentru apărare, ordine publică și siguranță națională a Camerei Deputaților de la București. Toate aceste acțiuni, din punctul meu de vedere, ar putea avea rezultate rapide, doar dacă se conștientizează că Reunirea, reunificarea națională este calea sigură de integrare europeană”, a precizat Boțan.

  Roman Boțan a vorbit Reunificare – ca un obiectiv „primordial” pentru membrii Partidului Liberal. „Pentru membrii Partidului Liberal, realizarea dezideratului Reunirii este primordial și se regăsește în documentele noastre statutare. Noi și susținătorii noștri suntem convinși că Unirea se va realiza, nu putem să trăim veșnic în hotarele desenate de cei doi tirani – Hitler și Stalin. Trebuie să ne regăsim în hotarele noastre firești. Numărul cetățenilor Republicii Moldova care sprijină reunificarea este în creștere”, a conchis el.

  Notă: Oficial.md cu ocazia sfârșitului de an 2017, dar și împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire – în 2018, a demarat un proiect cu privire la relația Republicii Moldova – România în atingerea idealului Unirii.

  Sursa: www.oficial.md

  Comentarii Adaugă comentariu
  Nume, Prenume *:
  E-mail:
  Comentariu * caractere rămase
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2018 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori: 3421566  | ieri: 1214 |  azi: 2582 |  online: 167     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 23-26-89, 24-35-69, 22-80-97
Fax: +(373 22) 22-80-97