• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
    Astăzi a avut loc ședința Consiliului Republican al Partidului.
    29.02.2024 - 25.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Partidul Liberal, despre schimbările din guvern: „Nu vor da nimic, deciziile în continuare vor fi luate la sediul PD”

    Partidul Liberal, despre schimbările din guvern: „Nu vor da nimic, deciziile în continuare vor fi luate la sediul PD”

    20.12.2017  

    Conducerea Partidului Liberal (PL), în cadrul unei conferințe de presă, și-a prezentat poziția cu privire la noua componență a Guvernului Republicii Moldova.

    Președintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, a comunicat despre prioritatea formațiunii în contextul remanierilor anunțate.

    „Ceea ce ține de componența Guvernului, e treaba celor care și-au asumat la moment actul guvernării, adică – Partidul Democrat. Vreau să vă spun că aceste schimbări nu vor da nimic. Trimiterea sau argumentarea că e un Guvern tehnocrat este o minciună, în care nu cred nici copiii, fiindcă toate deciziile se iau la PD. Când se spune că Republica Moldova are un Guvern tehnocrat, acesta este același lucru când a fost la guvernare si Partidul Comunist. Nu cred că această schimbare va dura mult, oricum e treaba lor. Noi dorim un singur lucru: ca în Republica Moldova, indiferent cine este la guvernare, prioritate să aibă cetățenii, dar nu cei din funcții. Faptul că au fost înlăturați cei cu afaceri, aceasta nu înseamnă nimic. Pentru noi – Partidul Liberal, rămâne un scop ca la următoarele alegeri să schimbăm ceea ce au făcut azi cu noul Guvern”, a declarat liderul PL.

    Vicepreședintele Partidului Liberal, Valeriu Munteanu, a vorbit despre tehnocrație, dar și despre profesionalismul noilor miniștri. „Literatura de specialitate spune că o persoană care poate fi considerată tehnocrată este persoana care nu a fost niciodată în interacțiune cu partidele politice. În ceea ce privește diploma domnului Gaburici, știm foarte exact că în 2015 a existat o ordonanță de încetare a dosarului penal, pe motiv că infracțiunea s-a produs acum 20 de ani. Aceasta demonstrează că infracțiunea a avut loc, PD-ul cunoaște acest lucru. Ar trebui în acest sens, cu siguranță să existe presiune pozitivă din partea societății Republicii Moldova, pentru ca această inițiativă să fie curmată. Nu veți găsi nicăieri în lume un tehnocrat profesionist fără diplomă”, conchis Munteanu.

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com