• Abonare la noutăţi
      

  vezi mai mult

  Declarația de Unire cu Țara-Mamă România, votată în cadrul Congresului V al PL
  05.12.2018     
  Rezoluțiile adoptate de Congresul V al PL
  04.12.2018     
  Raportul de activitate al președintelui Mihai Ghimpu, dezbătut la Congresul V al PL
  03.12.2018     
 • Prima    /   Presa    /   Știri  /  La mulți ani, români!

  La mulți ani, români!

  01.12.2017  

  Sunt în istoria poporului român momente de mare importanţă istorică, de prestigiu, pe care n-avem dreptul să le uităm. Un astfel de eveniment este 1 Decembrie 1918 — ziua în care a fost înfăptuit idealul de veacuri al tuturor românilor: de a se reuni în hotarele unui singur stat şi de a trăi în frăţietate, pace şi fericire.

  Astăzi, flacăra idealului românismului de unitate şi de comuniune naţională arde plină de viaţă în rândurile celor care vorbesc aceeaşi limbă, au aceeaşi istorie, spiritualitate şi cultură, împărtăşesc aceeaşi credinţă.

  Spiritul care a călăuzit poporul român la 1 decembrie 1918, călăuzeşte şi astăzi pe românii din stânga Prutului. Dorința de Unitate românească dăinuiește în fiecare dintre noi, cei care iubim și simțim românește.

  Crezul care ne uneşte şi ne mobilizează rămâne a fi idealul sfânt, pentru care au luptat strămoşii noştri, cel de unitate națională. Iar adevărul incontestabil este că împărţim cu România aceleaşi tradiţii, valori, limbă şi istorie.

  Uniți pentru Unire, acesta este crezul care ne uneşte şi ne mobilizează, și care rămâne a fi idealul sfânt al strămoşilor noştri.
  Astăzi, în zi de sărbătoare, ne îndreptăm cu cele mai alese gânduri către toţi cei care vorbesc, simt şi gândesc româneşte.

  O datorie sfântă avem — să nu uităm marile evenimente ale neamului românesc, marii bărbaţi care au făurit istoria naţională şi care şi-au pus pieptul în calea furtunii pentru realizarea celui mai măreţ act istoric al românilor — Marea Unire.

  Ziua de 1 Decembrie a intrat în calendarul de suflet al istoriei noastre, este un popas de reculegere sufletească, de adâncă trăire a unor sentimente cu adevărat patriotice româneşti, zi care trebuie să ne facă mândri că suntem români şi să ne rugăm la Cel de Sus ca neamul românesc să fie împreună odată și pentru totdeauna.

  La mulţi ani, popor român!

  Mihai GHIMPU, deputat
  Președinte al Partidului Liberal

  Comentarii Adaugă comentariu
  Nume, Prenume *:
  E-mail:
  Comentariu * caractere rămase
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2018 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori: 3730431  | ieri: 1140 |  azi: 449 |  online: 35     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 23-26-89, 24-35-69, 22-80-97
Fax: +(373 22) 22-80-97